Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Van itt esetleg matracszakértő?

Van itt esetleg matracszakértő?

Figyelt kérdés
Matrac vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni a lehetőségek között. Gerincferdülésem van, ez is szempont a választásnál.

ma 08:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakértő, csak jó matracot szerettem volna. Szerencsére még októberben rendeltem meg, így ideért karácsony előtt. Én minden oldalamon alszom, forgolódok. Háton, hason és oldalt is. Ez a matrac nagyon jó döntés volt. Kényelmes és nem süppedős. De a felülete puha. Csak ajánlani tudom.

[link]

ma 09:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Alátámasztás szempontból a hideghab és a zsákrugós is jó, mindegyik ergonómikus, pontrugalmas. Az alvási szokás és felület miatt a keménységet mindenképpen próbálni kell. Szokott lenni próba garancia, 30nap, de a feltételekről és van e, helyben kell érdeklődni mindig. A rugósnál a rugók vadtagságával állítják be a zónát, keménységet. Fontos a kényelmi szivacs vastagsága a tetején, ne érezd a rugókat.

A hideghabba a sürüséget nézd, ez adja a tartósságot, hogy ne gödrösödjön ki idő előtt. A puhaságot, szellőzést csatornák vágásával, szivacskombinációkkal csinálják. A 28kg/m3 gyengébb minőség, inkáb ifjusági matracnak jó. 30-32kg/m3 már jónak számít.

A memóriahab egy sűrű hideghab. Nyáron meleg lehet, viszont komfortos réteget ad. A rugós matrac esetlegesen hidegebb a kevesebb szivacs miatt.

ma 10:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Én egy szétnyithatós szivacsmatracon alszom (8-15000 Ft).

Szőnyeg kell alá vagy habtapi/jógaszőnyeg, és az alá pedig melegburkolat, mint pl. hajópadló, parketta.

Soha olyan kényelmesen nem aludtam máson.

Egyébként meg egy keményebb szivacsú kárpitoságyat vettem, az a kevésbé költséghatékony megoldás.:)

ma 13:44
 4/5 A kérdező kommentje:
"Alátámasztás szempontból a hideghab és a zsákrugós is jó, mindegyik ergonómikus, pontrugalmas." küldök pár linket privátban, ha értesz hozzá. Köszönöm.
ma 14:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Lamellás, rugalmas ágyrácshoz keresek most matracot, így a rugós matracok ide nem jók. Küldtem privát üzit.
ma 14:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!