Van itt esetleg matracszakértő?
Nem vagyok szakértő, csak jó matracot szerettem volna. Szerencsére még októberben rendeltem meg, így ideért karácsony előtt. Én minden oldalamon alszom, forgolódok. Háton, hason és oldalt is. Ez a matrac nagyon jó döntés volt. Kényelmes és nem süppedős. De a felülete puha. Csak ajánlani tudom.
Alátámasztás szempontból a hideghab és a zsákrugós is jó, mindegyik ergonómikus, pontrugalmas. Az alvási szokás és felület miatt a keménységet mindenképpen próbálni kell. Szokott lenni próba garancia, 30nap, de a feltételekről és van e, helyben kell érdeklődni mindig. A rugósnál a rugók vadtagságával állítják be a zónát, keménységet. Fontos a kényelmi szivacs vastagsága a tetején, ne érezd a rugókat.
A hideghabba a sürüséget nézd, ez adja a tartósságot, hogy ne gödrösödjön ki idő előtt. A puhaságot, szellőzést csatornák vágásával, szivacskombinációkkal csinálják. A 28kg/m3 gyengébb minőség, inkáb ifjusági matracnak jó. 30-32kg/m3 már jónak számít.
A memóriahab egy sűrű hideghab. Nyáron meleg lehet, viszont komfortos réteget ad. A rugós matrac esetlegesen hidegebb a kevesebb szivacs miatt.
Én egy szétnyithatós szivacsmatracon alszom (8-15000 Ft).
Szőnyeg kell alá vagy habtapi/jógaszőnyeg, és az alá pedig melegburkolat, mint pl. hajópadló, parketta.
Soha olyan kényelmesen nem aludtam máson.
Egyébként meg egy keményebb szivacsú kárpitoságyat vettem, az a kevésbé költséghatékony megoldás.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!