Hogyan lehet biztonságosan és szakszerűen a plafonra rögzíteni egy kb 1,5x1,5 méteres tükröt?
Felfúrsz a plafonba 4 tiplit ahhoz rögzítessz 4 db derékszögű idomot és betolod alá a tükröt.
Én így csinálnám de lehet másnak van jobb ötlete.
Ugyanúgy ahogy falra.
Kétoldalas tükörragasztó szallagal.
#4: Én se mennék be hozzád, ha ilyenekkel felragasztott bő 2nm-es tükrök lennének a fejem fölött!
Amúgy amit a 3-as írt, vannak direkt tükörrögzítő fülek, annyi, hogy jóval többet használnék belőle, mint fali tükörnél.
A plafon anyagától is függ! Nem mindegy, hogy gipszkarton vagy beton, fa esetleg, akár födémtégla / beton kombó is lehet, ahol a kettő közé fúrva peched lesz, még vályog / fa kombó is létezik...
A tükör mérete sem mindegy...
Jó megoldás lehet, ha megfelelő keretbe van a tükör, így annak a rögzítése szükséges. (Szerintem a ragasztás veszélyes lehet! Nemrég az előző tulaj által építettet előszobabútor ajtóra ragasztott két méter magas tükör egyszerűen levált és elcsattant. Ott lógott félig a bútorba kapaszkodva.) Mellesleg, létezik öntapadós tükörcsempe szerűség is, ami nem üvegből van. Gondolom, kevésbé jól tükröződik, de nem tudhatom, csak neten láttam.
Pont most néztem Netflixen egy horror sorozatot
Usher-ház bukása
SPOILER.......
SPOILER.......
Na ott a sorozatban, az egyik szereplőt,a plafonról le eső tükör szilánkok ölték meg,
miközben a nő az ágyon volt.
Biztos nem rögzítenék az ágy fölé tükröt.
4 használt rágógumival a 4 sarkában.. 😁
"tükörrögzítő fülekel" vagy kerettel még veszélyesebb.
Egy felpattanó labda, cipő bármi, összetöri és egyszerűen kihullik a ketetből, fülekből. Akkor már inkább ragasztás, 5cm-erenkén egész hosszában. Persze sok méter ragasztószalag rá fog menni és inkább a leszedése lesz bűvészmutatvány.
9/
Eszerint még nem volt gyereked akik beszereztek tömör (maroknyi) gumilabdát. Ami még a teniszlabdánál is jobban pattog. A padóról simán felpattan a plafonig és vissza. Ha van törékeny dolog a szobában akkor a szülők réme, de kisiskolások kedvelik...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!