Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért tolerálja a közép-európa...

Miért tolerálja a közép-európai kultúrkör az olyan undorító WC csészéket, melyekből "Poszeidón csókot ad"?

Figyelt kérdés

A kérdéses típusú WC csészékkel alapból két súlyos probléma is van:

1. Az ürítés élménye számomra nem teljes, ha dolgom végeztével nincs lehetőségem a székletemet szemrevételezni. Egész egyszerűen fogalmazva:

Pszichikai deprivációt érzek, megfosztanak egy naprakész és fontos információtól az egészségi állapotomat illetően!

Ahogy a halottakat is felravatalozzák, hogy az embereknek később ne legyenek rémálmaik az eltávozott személy visszatérését illetően, azonosképpen van egy belső igényünk a széklettől való elköszönéshez.

Lehetséges, hogy a nagyhatalmú elit direktbe rendelkezett az ilyen undorító konstrukciójú WC-k preferálásáról a piaci kínálatban - így szubliminális elnyomást gyakorolva az alacsonyabb rendű társadalmi rétegekre?

2. A másik probléma már nem pszichológiai, hanem explicite közegészségügyi és környezetvédelmi katasztrófa:

Igen, népiesen így nevezik: "Poszeidón csókja!"

Egy középületi WC-ben ezért nemcsak dolgunk végeztével, hanem kezdetével is öblítést kell eszközölni, ami dupla vízfogyasztáshoz vezet - ugyebár. Miért? Mert egy használt WC-ben a megállt víz mindig kilúgozza a vízzár nem látható részében mindig vastagon jelen levő és friss fekával rendszeresen átkent lepedéket.

Ráadásul soha sem lehetünk biztosak abban sem, hogy valaki nem vizelt bele egy kevés híg vizeletet, melyet hanyagságból és/vagy víztakarékossági ingerenciából nem öblített le. Poszeidon mindezt visszacsókolja - a legpuhább kitüremkedett nyálkahártyánkra.

A végbél anatómiájában jártasabb személyek tudatosíthatják azt is, hogy innen a nyálkaréteg befele migrál, és az ide jutott mikroorganizmusok elérhetik a bél vízkivonó hatású és hajszálér-repedésekkel teli struktúráit! Rém higiénikus - ugye?

Nemcsak vízpazarláshoz, hanem toalettpapír pazarláshoz is vezet ez a kultúra, hisz egyesek rendszeresen "fészekrakás"-al kívánják megelőzni a kéretlen, gusztustalan és fertőző anális csókot.

(A kérdéses WC konstrukciónak egyetlen csekély előnye, hogy az azonnal víz alá kerülő feka kevésbé bűzlik. Ez viszont nem váltja ki a WC szellőztetés szükségességét, így szinte nincs is számottevő jelentősége.)

#wc csésze #fészekrakás #tisztiorvos #szanitertechnika #Poszeidón csókja #közegészégügy
2022. aug. 30. 02:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
82%
Mennyi embernek fáj, ha valaki kimondja a valóságot, ez most meglepő volt számomra. Ez a wc-típus valóban az egyik leggusztustalanabb, legkevésbé higiénikus az összes közül, ennél még a kerti pottyantós is higiénikusabb, mégis elmebetegnek meg mentálisan problémásnak próbálják beállítani azt, aki ezt le meri írni. Miért? Tényleg kíváncsi vagyok a válaszra.
2022. aug. 30. 12:08
 12/77 anonim ***** válasza:
25%
Harminc éve ilyen használok, és még soha nem csapot fel a víz.
2022. aug. 30. 12:12
 13/77 anonim ***** válasza:
79%

Bár az említett wc-típust én is szívből gyűlölöm, de az a fajta szóhasználat amit a kérdező használ, nos az hajmeresztő /ha nem troll, vagy 70 éves filozófia-professzor/.

Egyébként igen, a sokkal kisebb szagossága miatt és a kevesebb takarítandó rész miatt kedvelt azoknál, akik kedvelik.

2022. szept. 3. 22:05
 14/77 A kérdező kommentje:

#13 (22:05) Fizikusi mesterdiplomát szereztem - kb. 20 éve. Értek a Van de Graaff generátorok méretezéséhez is - ha esetleg szó szerinti "hajmeresztésre" lenne igényed. :D

Filozófiában csak szerény műkedvelőnek számítok. Sokszor megesik, hogy nem érem fel ésszel a prűd és szellemileg korlátolt gondolkodásmódú embereket.

PS - szépen kérem a jó szándékú gyakorisokat:

Bombázzátok már az adminokat üzenetekkel és/vagy e-mailekkel, hogy rakják már át ezt a kérdést az "egészség" vagy az "emberi tulajdonságok" kategóriába!

2022. szept. 3. 22:31
 15/77 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező!

Akkor meg is találtuk az okot, amiért többen furcsának találtuk a kérdés nyelvezetét. Kissé mesterkélt és a hétköznapi nyelvhasználattól merőben eltérő. Nekem is TTK-s a lelkem, akkor betudom a precizitásigényednek.

A második bekezdéseden javaslom, hogy filozofálgass kicsit magaddal, könnyen lehet, hogy a humánelfogadási indexedet csökkentik a kevéssé burkolt személyeskedesi deklarációid.

2022. szept. 3. 22:47
 16/77 A kérdező kommentje:

#15 (22:47) - téged ki kéne találni, ha nem volnál!

Mellesleg a kérdéssel nem vacakoltam. A rég elfojtott gondolatok csak úgy jöttek és zsigerből kiírtam őket. Ha egyszerűbb megfogalmazást akartam volna használni, akkor erőlködnöm kellett volna és/vagy tudatosan át kellett volna fogalmaznom utólag a szöveget.

Sokat olvasok akadémiai környezetből származó és idegen nyelvből fordított írásokat, így számomra természetesnek tűnik bizonyos jövevényszavak használata. Amúgy pedig tartalmilag teljesen helytálló és értelmiségiek számára 100%-ig érthető amit írtam.

2022. szept. 4. 07:46
 17/77 anonim ***** válasza:
79%
Értelmiségitől több szerénységet várnék. Bár az értelmiségi nem az értelmes szinonimája. Azt ügye tudod, hogy a vízöblítéses illemhely nem közép-európai, és azt is, hogy nem csak errefelé léteznek ilyen csészék? Ezt a fajtát higiénikusabbnak tartják sokfelé a nagyvilágban, és nem is csak Európában. Ültem már olyanon, ahol egy nagyobb ügykezelés során a kakikupac stayed in touch a hátsómmal. Az de csuda jó feeling!
2022. szept. 4. 07:54
 18/77 A kérdező kommentje:

Milyen értelemben nem voltam "szerény"? Miért játsszam meg a tompa-eszűt, ha nem vagyok az? Nincs a felesleges kérdésfeltevéseket is jó-ponttal jutalmazó gyakorikérdéseken elég sültidióta troll?

Kocsmába járni nincs pénzem, ráadásul az alkoholt sem bírom. Többek között a gyakorira járok kiélni a szellemi késztetéseimet - nagyon sajnálom ha ez egyeseket irritál.

Otthonomban gyermekkoromtól olyan WC-hez szoktam, melyen egy elő-padkára pottyan rá kulabácsi, és nekem nagyon hiányzik, ha ürítés után nem szemrevételezhetem őt. Ezt én felvállalom!

Szerénytelenül állítom viszont, hogy ez a feltett kérdés simám a 2022-es év "Top 10" listájára is felkerülhetne, ha nem süllyesztette volna el valami tudatlan prűd kretén a "lakberendezés" kategóriába!

2022. szept. 4. 08:24
 19/77 anonim ***** válasza:
94%
Nem olvastam vegig, de amugy a visszafroccsenos budit en se ertem. Ki talalta ki es minek? Miert jo h a genitaliadra visszafroccsen a szennyviz?
2022. szept. 8. 08:14
 20/77 anonim ***** válasza:
20%
És az mire jó, ha a szar simogatja az alsódat?
2022. szept. 8. 08:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!