Ha nem használjátok a mosógépet, elzárjátok a hozzá tartozó csapot, ill. kihúzzátok a csatlakozóját a konnektorból?
Normális és előrelátó ember elzárja a csapot, mivel a gumicső elöregedés, vízkövesedés esetleg gyártási hiba miatt az állandó víznyomástól kihasadhat és jön az "özönvíz".
Szép kis meglepi lesz, mire hazaér az ember.
A normális válasz lepontozzák, a hülyéket meg fel.
Ez a gyík.
Megelőzendvén a baleseteket, minden mosás után elzárom a vizet és kihúzom a hálózati aljzatból. Pont egy ismerősünknél árasztotta el múltkor sajnos az egész házat a víz, mármint a földszinti részt mert tetőteres a ház, mert elöregedett a gumi és amikor nem voltak otthon, akkor szakadt el teljesen. Mellesleg olyan hülyén jött ki az egész, hogy a fickóval éppen tárgyaltunk, a felesége meg ordítva hívta telefonon, hogy "ömlik a víz, ömlik a víz", mert a nő nem tudta, hol kell elzárni.
Ezért ALAPSZABÁLY minden háziasszonynak, hogy tudja, hol kell elzárni a vizet, a főcsatlakozóét is, nem csak a mosó- és mosogatógépét, illetve hogy az áramot hol, melyik biztosítóval/biztosítókkal lehet lekapcsolni. Én ezen kívül még értek a hőszivattyús rendszerünkhöz is, ha esetleg nem lenne fűtés vagy meleg víz, akkor tudjam, mit kell csinálni.
Semmit nem zárok el, mert a mosógépen van a szárító, mindez beépítve. Hozzá sem férek, csak ha az egész tornyot kihúzkodnám a helyéről, azt meg nem teszem.
Ellenben van a helyiségben padlóösszefolyó, (nem tudom, hogy újabban miért ment ki a divatból?) így az elnyelné a kiömlő vizet és tudom, hogy mit és hol kell elzárni.
A vizet nem zárom el. Amúgy is mindig van itthon valaki, aki elzárná a vizet, ha baj van.
A konnektorból nem húzom ki. A konnektorba raktam egy bedugható kapcsolót, ami lekapcsolja a mosógépről a fázist és csak azt kapcsolom le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!