IKEA online vásárlással kapcsolatban milyenek a tapasztalataitok?
Mi az egész házat abból rendeztük be lényegében. Majdnem 2.5 milliót költöttünk, talán 5 részletben.
Minden rendben volt - igaz, a kertkapun elsőre nem akarták túlhozni, ezért kaptak 2000 Ftot, hogy mégis behozzák a nappaliba.
Van ún. kiscsomag, az nagyon megéri. Olcsó, és 1 napon belül kihozzák, jó tapasztalatom van, futárcég hozza egy nagy papírdobozban, majdnem 1 m3.
A nagycsomag több napra előre van és drágább sokkal.
Előfordulhat olyan, hogy azt írja a honlap, hogy az adott irányítószámra nem vállalják a szállítást. Ez akkor fordul elő, ha túlterhelt a rendszer, többen akarnak leadni rendelést. Megoldás: ötpercenként próbáld elküldeni a rendelést, amíg nem sikerül.
Az én esetem: egyszer rendeltem csomagküldést tőlük, 6 nappal későbbi szállítással. Másnap jött egy levél, hogy a csomagot kézbesítésre átvették és megadtak egy egyórás időintervallumot erre. Ja, jó... még szerencse, hogy 3 órával a szállítás előtt kiderül, hogy nem jövő héten szállítják, hanem most azonnal...
Jött is a futár, közölte, hogy az utcán fogja hagyni a csomagot, mert neki nem kötelessége a lakásomig szállítani. Mondtam neki, hogy szépen szedje csak a lábát felfele, mert én biztos nem fogok nőként felcipelni ennyit a negyedikre gyalog. Na, nagy anyázva feljött, folyamatosan vonalban volt, úgyhogy hallottam hogy káromkodik végig. Végül megjelent egy kb. fél köbméteres csomaggal, amit át se tudtam fogni, nemhogy még lépcsőzni vele. Megint elmondta, hogy ő most mekkora szívességet tett nekem, ami egyáltalán nem lett volna feladata és ezalatt x csomagot kikézbesíthetett volna, satöbbi.
Persze rögtön írtam a DPD-nek, hogy harmonizálják az ígért szolgáltatásukat az IKEA-val, mert az IKEA azt ígéri, hogy a lakásodig, az utolsó zárható ajtóig szállítják a cuccot, ez a pasas meg az utcán akarta hagyni a csomagot azzal, hogy ő csak az első zárható ajtóig köteles azt vinni. A DPD elnézést kért és biztosított róla, hogy a futárnak a lakásajtóig kell vinnie a dobozt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!