A virágföldnek lesz valami baja ha sütőben kisütöm?
Egyik másik virágföldben vannak kártevők amit később problémát okoznak ezért arra gondoltam 150-180 fokon egy 10 percet hagyom melegedni hát ez sikerült kiírtanom a benne lévő kártevőket amit később gondot okozhatnak.
Kérdésem hogy ezzel okozok e valami kárt a földben?
Köszi a válaszokat.
Már próbáltátok?
Mennyi időre érdemes betenni a sütőbe és hány fokon?
Az én becsléseim csak ugy hasra ütősek.
# 1
ez a lángszórós teljesen más
csak a kikelt gyomok irtására jó
Melegités után enzym-es vizzel locsolnék.
Ha hihető,akkor pont a mikro életre kett kitalálva.
Nagyjából mindenki rosszul írja.
A virágföldet nem szabad sütni. Egyrészt tönkremegy benne a humusztartalom, másrészt a talajéletet adó dolgok, mikroszkopikus életformák.
Van persze az a módszer, amikor kőzetgyapoton termelnek paradicsomot, állandó vegyelemzéssel megállapítva, hogy épp milyen műtrágyát és mennyit pótoljanak.
Meg van a természetes talaj, amiben a mikrobák és egyebek alakítják a növények számára felvehető szervetlen formává a talajban lévő szerves anyagot. De bárhogy is, a talajban a szerves anyag az mindenképpen hasznos.
Az 1. válaszban az a lángszórós dolog nem melegíti át a talajt, ez szimplán csak gyomirtás. Nálunk is használják, a már kikelt (fél méteres) kukorica sorközét gyomtalanítják így. Nem hogy a talaj, de maga a kukorica maga sem kap annyi hőt, hogy komolyabban károsodjon. Erről is van film a Youtube-on.
Olyan is létezik, hogy ha a kertből veszel földet palántaneveléshez, akkor kisütöd, steril lesz, és onnantól minden szükséges összetevőt tápoldat formájában biztosítasz a magoncaidnak. De itt nem erről van szó, hanem virágföldről, ami egy komplex életközösséget alkot, ha tönkre nem teszed sütéssel.
Ok ezt én értem.
De akkor mit javasolsz a kártevők ellen ami a földben meglapul és később okoz problémát?
Gondolok itt a takácsatkára,meg arra a muslica szerű vacakra.
Sokszor hoztam be őket virágfölddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!