Kezdőoldal » Otthon » Kert » A virágföldnek lesz valami...

A virágföldnek lesz valami baja ha sütőben kisütöm?

Figyelt kérdés

Egyik másik virágföldben vannak kártevők amit később problémát okoznak ezért arra gondoltam 150-180 fokon egy 10 percet hagyom melegedni hát ez sikerült kiírtanom a benne lévő kártevőket amit később gondot okozhatnak.

Kérdésem hogy ezzel okozok e valami kárt a földben?

2019. júl. 1. 17:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem lesz neki semmi baja.

Magyar nevét nem tudom, de USÁ-koknál ezt így nyomják.

[link]

2019. júl. 1. 17:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem lesz.
2019. júl. 1. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:
csak qva büdös, arra készülj fel
2019. júl. 1. 18:28
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Már próbáltátok?

Mennyi időre érdemes betenni a sütőbe és hány fokon?

Az én becsléseim csak ugy hasra ütősek.

2019. júl. 1. 19:59
 5/11 anonim ***** válasza:
2019. júl. 1. 20:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

# 1

ez a lángszórós teljesen más

csak a kikelt gyomok irtására jó

2019. júl. 1. 22:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Az összes benne levő élő szervezet (beleértve a spórákat is) tönkremegy, elpusztul. Élettelenné válik. Persze a felhasználás után szép lassan újra benépesítik azok az élő szervezetek, amelyek a hozzákevert egyéb közegben vannak. Általánosságban azonban 110°C elég szokott lenni (10-20 perc), de ennél magasabb hőmérsékleten már az összes szerves anyag hőbomlást szenved.
2019. júl. 2. 11:09
 8/11 A kérdező kommentje:

Melegités után enzym-es vizzel locsolnék.

Ha hihető,akkor pont a mikro életre kett kitalálva.

2019. júl. 2. 12:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Nagyjából mindenki rosszul írja.

A virágföldet nem szabad sütni. Egyrészt tönkremegy benne a humusztartalom, másrészt a talajéletet adó dolgok, mikroszkopikus életformák.

Van persze az a módszer, amikor kőzetgyapoton termelnek paradicsomot, állandó vegyelemzéssel megállapítva, hogy épp milyen műtrágyát és mennyit pótoljanak.

Meg van a természetes talaj, amiben a mikrobák és egyebek alakítják a növények számára felvehető szervetlen formává a talajban lévő szerves anyagot. De bárhogy is, a talajban a szerves anyag az mindenképpen hasznos.

Az 1. válaszban az a lángszórós dolog nem melegíti át a talajt, ez szimplán csak gyomirtás. Nálunk is használják, a már kikelt (fél méteres) kukorica sorközét gyomtalanítják így. Nem hogy a talaj, de maga a kukorica maga sem kap annyi hőt, hogy komolyabban károsodjon. Erről is van film a Youtube-on.

Olyan is létezik, hogy ha a kertből veszel földet palántaneveléshez, akkor kisütöd, steril lesz, és onnantól minden szükséges összetevőt tápoldat formájában biztosítasz a magoncaidnak. De itt nem erről van szó, hanem virágföldről, ami egy komplex életközösséget alkot, ha tönkre nem teszed sütéssel.

2019. júl. 3. 11:17
 10/11 A kérdező kommentje:

Ok ezt én értem.

De akkor mit javasolsz a kártevők ellen ami a földben meglapul és később okoz problémát?

Gondolok itt a takácsatkára,meg arra a muslica szerű vacakra.

Sokszor hoztam be őket virágfölddel.

2019. júl. 4. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!