A pálinkafőzés után a főzőben visszamaradt leves anyagot beáshatom-e a kerti földbe trágyaként?
Mármint a kifőzött cefrére gondolsz, vagy az alszeszre?
Alszeszben valóban marad alkohol, de ha kihűlt, azt elég kiönteni valahova, így feltételezem a cefrére gondolsz, abban meg hogy maradna alkohol, ha azt kifőzitek? Akinél marad benne annyi alkohol, hogy azt még annak lehet nevezni, ott valami hiba van!
Én a komposztra öntöm, nincs különösebben szaga, de ha kihűlt, akkor el is lehet ásni, teljesen mindegy, régen is elásták, igaz akkor azért, hogy ne legyen nyoma a főzésnek! :)
Mindenesetre az alkohol nem ér föl egy gyomirtóval, próbáltam már akácot kiirtani előpárlattal, a legkevésbé sem sikerült!
Azt javaslom, ha van komposzt, akkor inkább arra, ha nincs, akkor csinálj egyet, ősszel összegyűlt levelekkel, vékony/aprított ágakkal együtt jó komposzt lesz belőle.
Úgy egyébként pedig a kifőzött cefre trágyának számít. Van rá több oldalas szabályzat, hogy és miként lehet felhasználni, tény és való, de ez nyilván nagyobb mennyiségre vonatkozik, nagy, mezőgazdasági területekre, nem pedig a kertjeinkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!