Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szerintetek megeri kerteszkedni?

Szerintetek megeri kerteszkedni?

Figyelt kérdés
Egyre tobb helyrol hallom, hogy xy azt mondtaz szerinte nem eri meg vele foglalkozni mert neki nem termett es a piacon is olcso..en szerintem meg, hiaba mondjuk 200 ft egy db azzal a 200 ft-al is beljebb vagyunk, ha szeretjuk mert pl nekunk 1 db nem eleg.. kell minimum 3, az mar 600 ft. De ugyanez az uborkamnal..tegnap megkostoltam az ubimat es nagyon finom sokkal finomabn, mint a bolti...multkor a szomszedasszony kivagatta a kortefait merthogy azert a par darabert nem eri meg kinlodni..1 kg korte 4 db..mi most vettunk 1 telket es meg kettot fogunk.. szerintem a haztajit nem ubereli semmi es, ha meg tudom termelni magamnak a zoldsegeket, gyumolcsoket, mar jol jartam.. a diot is macera megtorni megis draga a piacon..
2018. júl. 23. 13:14
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
200 ft 1 db cukkini*
2018. júl. 23. 13:14
 2/34 anonim ***** válasza:
36%
Majd később te is rájössz, hogy nem éri meg. Gondolom nemrég kezdted, és lelkes vagy, de ez el fog múlni, ha jönnek a nehézségek, vagy rájössz, hogy egy cukkinit 600 ft-ba kerül előállítanod, ha mindent kiszámolsz.
2018. júl. 23. 13:45
 3/34 anonim ***** válasza:
75%

Pénzügyileg? Nem, bár most jó évünk van, leszámítva 1-2 kártevőt akik "élvezik" hogy korán tavasz lett.

Az ízekért, a tudatért, hogy saját, meg a "rosszul szállítható de jobb íze van fajtákért" meg hobbiból? Igen.

2018. júl. 23. 13:55
 4/34 anonim ***** válasza:
59%

Anyagilag nem éri meg.

Ha van sok időd, és ez a hobbid, akkor csináld nyugodtan, de ez nem spórolás. Inkább csak viszi a pénzt.

2018. júl. 23. 14:09
 5/34 anonim ***** válasza:
50%

Mindenképpen megéri, nem anyagilag, mert úgy kb ugyanott vagy, hanem mert egyrészt frissen tudod szedni, másrészt tudod, hogy mivel és mikor permetezted (ha egyáltalán használsz vegyszereket - és egyáltalán nem), és biztos lehetsz benne, hogy nincs túlvegyszerezve, kivártad a lebomlási idöt, stb.

Nekem még inkább megéri, mert tudom, hogy garantáltan vegyszermentes és így sokkal egészségesebb, mint a bolti.

2018. júl. 23. 14:10
 6/34 anonim ***** válasza:
Ki kell tapasztalni mivel éri meg és mivel nem foglalkozni. Pl ha bort szeretnél akkor sok munkával ugyan de termeszthetsz szőlőt és csinálhatsz bort. Jóval olcsóbb mint megvenni. Tarthatsz gy.fákat lesz aszalt gyümölcs befőtt pálinka. Ez szintén megéri. Ezeket példának írtam van még ilyen. Sárgarépát felejtsd el fillérekért kapsz pucolva. Szerintem krumplit sem éri meg. Ki kell ezeket tapasztalni. Ha olyan munkád van hogy fizikailag kell helytállni esetleg több müszakban akkor nagyon át kell gondolni lesz e rá energia. A kapás növényeknél ha felszámolod a vetőmagot locsolást vegyszert műtrágyát soknál jó ha nullára kikössz nem hogy olcsóbbra mint a bolti. És a telekre még kutat is kell fúratni ha nincs stb stb. Ha már úgy is nagy a telek csak elgondozza az ember de hogy még vegyek plusszba vetemény miatt az kizárt
2018. júl. 23. 14:15
 7/34 anonim ***** válasza:
71%

A szomszédunkban is mikor ideköltöztek fiatalok, eleinte még lelkesek voltak, beültették az egész kertet, dolgoztak, művelték. De ahogy teltek az évek, rájöttek, hogy mégsem olyan szép és jó dolog a kertészkedés. Rengeteg munkával jár, időt energiát, pénzt kell ráfordítani, permetezni kell, mert a kártevők tönkreteszik a termést, mint ahogy a fagy is, a jégeső, vihar nagy széllel. Tápanyagutánpótlás kell, meg kell trágyázni, állandóan kapálni, gyomlálni, locsolni. Eleinte még egész jónak tűnhet, érdekesnek a városi lét után, de ez idővel megszűnik. Ma már a kertjük 90%-át bevetették fűvel, és azt vágják fűnyíróval.

Nyugdíjas korban, vagy ha ember nem talál jobb elfoglaltságot, akkor talán jó lehet, de nem véletlenül hagyják abba vidéken a kiskertekben való zöldség, gyümölcstermesztést.

2018. júl. 23. 15:24
 8/34 anonim ***** válasza:
30%
A válaszadók közül, vajon hányan kertészkednek otthon a kiskertben?
2018. júl. 23. 15:26
 9/34 anonim ***** válasza:
Én szoktam de csak szőlő meg gyümölcsfa. Ezek hasznot is hoznak és nem sok kapálni való van. Szőlőt néha.
2018. júl. 23. 15:38
 10/34 anonim ***** válasza:
18%

Kertészkedem. Vegyszermentes, friss dolgokat eszünk, tehát egészségileg megéri. Okos növénytársításokkal, talajtakarással stb. rengeteg meló megelőzhető, csak gyakorlat kell hozzá.

Korántsem annyi munka, mint egyesek vízionálják. Azonban, ha számodra nem fontos a vegyszementesség, a a kis ökolábnyom és a frissesség, azaz mindegy, mit eszel, akkor nem éri meg.

Munka mellett, heti kb. 2 órával terem meg minden, ennyi a ráfordított munkaóra. A közértbe elmenni mindezért több idő és pénz.

Ezer trükk van, amivel az öntözés is minimalizálható.

2018. júl. 23. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!