Ez milyen ötlet?
Meglepődtem, hogy lestyánt és citromfüvet cserépbe akarsz ültetni. Nálunk a kertben vannak és nagyobbra nőnek annál, semhogy cserépben el tudnám őket képzelni. Legföljebb akkorában, amekkorába fikuszokat szokás tenni - de azt meg garantáltan senki nem teszi ablakba. ;-)
A citromfű mediterrán növény, tehát az északi oldalt eleve nem javaslom neki. Nagyon nehezen kel, nálunk konkrétan egyáltalán nem kelt ki magról, ezért másodszorra palántát ültettünk. Az szép bokorrá nőtt. Ősszel le szoktam vágni tövig.
A lestyán inkább kedveli a félárnyékos helyeket. Nálunk pl. egy kisebb fa alatt van. Az is simán meg tud nőni (ha jól érzi magát) 1 méter magas bokorrá. Sok tennivaló nincs vele, ősszel le szoktam vágni azt is tövig.
A menta kisebb, azt el tudom képzelni cserépben. Nálunk az is a kertben, a fű között nő. Tapasztalatom szerint elvan teljesen napos helyen és szőlőkordon árnyékában is. Ha lenyírjuk a fűnyíráskor, simán újranő, tehát szívós, igénytelen növény. Tápoldatozni, műtrágyázni nem szoktuk, sőt a tarackfű sem nyomja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!