A kertemben olyan növényeket szeretnék elhelyezni, amelyek egész évben hasonló képet mutatnak, de nem fenyők és tuják. Jó vagy rossz ötlet?
Az nyilván nem fog egykönnyen menni... :)
Ezért kérdezem azt, hogy van-e olyan mutatós növény, amely nagyjából a magyarországi körülmények között azonos képet mutat, nem unalmas örökzöld, hanem némi színfolt egyben. És urambocsá' télen is virágzik.
Nagyon kezdő vagyok a témában, ezért elnéző mosoly mellett válaszokat is kérek.
;)
Van egy fa, de nem tudom mi a neve. Az engem minden évszakba le nyűgöz, főleg télen, levél nélkül. Nagy, kapszulás, kemény "virága" van.
Ezzel most nem mentél semmire, de hátha tudja valaki hogy mire gondoltam.:D
Virágnak ott a hóvirág, aminek (a korábbi fajtáknak) újévkor már látszódik a bimbója, január végére általában ki is nyílik.
Elfekvő virágos cserje a téli jázmin. Napos helyen február végén nyílik, most már a cserépben lévők javában bimbósak nálam, árnyékos helyen is. Ennek amúgy a vesszői zöldek, nem barnák.
Yucca (pálmaliliom)
Mahónia
Bambusz (csak bírd kordában tartani egy idő után)
Borostyán (ez még inkább terjeszkedik)
Bukszus (akár fának, akár bokornak, még formára nyírva is)
Tiszafa
Berberis (borbolya)
Madárbirs
Kecskerágó
Magyal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!