Brigs motoros (3,75LE) kapálógépnek mekkora baja lehet, ha feleannyi olajjal működtettem, mint amennyi elő van írva?
Ha elérte a nívópálcát, akkor az úgy tökéletes.
Legalábbis ami nekem van, ott a nívópálca alja és a kb. 3 cm-rel fentebb lévő jel KÖZÖTT (bárhol) kell lenni a szintnek.
Nekem is szoktak olyanokat mondani, hogy 6 dl, de a gyakorlatban 4 dl körül van maximumon.
Ha 3 deci volt benne, akkor még volt elegendő kenés.
Nyilván ha évekig így hajtanád, nem lenne egészséges, de ennyi használattól nem lesz baja.
Ezeknek a motoroknak az olaj a lelkük! Minden motornak, de ezek igazán érzékenyek rá!
Mindenképpen csak az előírt SAE30 típusú kerüljön bele és a pálca (minimum) közepéig!
Ha most nem hallod, hogy esetleg károsodott volna a motor, az még nem jelenti azt, hogy később sem fogod!?
Legyen szerencséd vele, de az biztos, hogy még 1 - 2 ilyen eset és a harkályt fogod benne hallani!!! (hacsak nem azzal kezdi rögtön, hogy hajtókar, vagy főtengelytörésed lesz!?!?)
# 7
Szerinted miért tettek a nívópálcára minimum és maximum jelölést?
Én mint hozzá nem értő azt gondolnám, hogy a kettő között kell lenni a szintnek.
Ha nem lenne elég a mostani minimum, akkor fentebbre tették volna a pálcán a minimumot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!