Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezzel a módszerrel erősen...

Ezzel a módszerrel erősen kavicsos talajban is lehet (házilag) 6 méter mély kutat fúrni?

Figyelt kérdés
[link]
febr. 5. 23:24
 1/10 A kérdező kommentje:
Feljönnek a 6-8 millis kavicsok is (?)
febr. 5. 23:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Víz sugárral acélt is lehet vágni, szóval a kérdés inkább az, hogy milyen gépek vannak :)
febr. 6. 06:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Milyen ilyen módszerrel? Én csak egy sima fúrófejes képet látok, amit a egy tó vizéből kinyert vízzel hűtenek. Ha a kútfúróknak gond lenne a kő vagy kavics, akkor nem is csinálnák ezt a vállalkozást.
febr. 6. 07:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet persze.
febr. 6. 08:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet fúrni, csak kicsit bonyolultabb mint ha csak homok lenne
febr. 6. 09:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Az a bizonyos tó egy mesterséges gödör, amiben nem is főleg hűtés céljára van a víz hanem hogy a körforgás biztosított legyen...

A víz ami kihozza a kútból a homokot és a kavicsot, újabb köröket tudjon menni (a gödör allianz ül le a homok és a kavics.)

Én magam szeretném a kutat fúrni, egyfelől és legfőképpen azért mert bármilyen járművel is nehezen megköziíthető ahova szeretném a kutat. Gépeim berendezéseim egyelőre még csak egy aggregátor, amiről majd működne a vízforgató szivattyú (ami lehet hogy szennyvíz szivattyú lesz és beleteszem a 'tó'ba.... Nyomatni a vizet)

Illetve van még kézi furdancsom olyan tárcsás... 15 cm átmérővel... És toldozó csövek karmantyús csatlakoztatással kb. 6 méter (jelen pillanatban)

Három méterig már lefúrtam kézi erővel... Nem volt kis munka mert nagyon kavicsos... És állandóan visszatermelődik a kútban kavics..

febr. 6. 09:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Kézi fúrógéppel nem fogsz megforgatni 15 cm-es fúrót. 40-es PVC-kutakat szoktak így. Ez neked miért nem elég? Már rég kész lennél vele, ennyi munkával. (Én anno kézzel fúrtam ilyet, a víz ment bele gyorscsatlakozóval. Kb. 7 m mély.)
febr. 6. 10:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Annak idején, amikor belefogtam, gyorsabb sikerre számítottam. Ez már eredetileg is egy kút volt (Norton nyomkodós)...most vette a (valakim...na jó, végül is leírom...a volt nejem....) Azt gondoltam, megkotrom egy kicsit,

(már úgy értem, a kutat :) aztán újból működni fog. ))

De, kiterjedt a probléma...az aprókavics eltelített mindent....nem ragozom...mert még visszagondolni is fárasztó. Az a fő gond, hogy ez egy kietlen és nehezen megközelíthető hely (se villany, se víz...se semmi (az is csak néhol - mint a viccben...de sajna, ez a valóság).

febr. 6. 11:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Bocs', a fenti szövegben a "most vette..." az a telekre vonatkozik, ez egy külterületi zártkert mindenféle közmű nélkül...magányosan a pusztában/inkább csalitosban)
febr. 6. 11:30
 10/10 A kérdező kommentje:
A csalitos nemtom mit jelent, de száraz ez a terület...
febr. 6. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!