Adott nyomáson kéne öntöznöm kb. 30 méter hosszú csővel, feles vagy háromnegyedes cső a jobb?
Most palántáztál a kertben, vagy mi?
A feles slagon nagyobb a nyomásesés. Ha hosszú, akkor már főleg észrevehető.
Akkor spriccel távolabbra, ha a nyomás a csőben minél nagyobb, a kifolyó nyílás meg aránylag kicsi, de a vízutánpótlással arányos (azaz, nem engedi el nagyon a nyomást).
Ha lényeges, hogy messzire spricceljen, akkor teszel rá locsolófejet, ami lecsökkenti a kifolyónyílást. Az is elvesz a nyomásból, de legalább maga a slag nem.
Én elég sok évig öntöztem fákat időnként 50 meg 75 m-es slagokkal, a felesnek a végén nagyon kevés víz jött, ezért ha haladni akartam, 3/4-eseket kellett összetoldani. (És nyilván nem gyorscsatlakozóval, amin csak kicsi lyuk van, hanem hollandival.)
Köszönöm a hasznos infókat. Gyepszőnyeget november közepén telepítették, és hogy megeredjen, legyökeresedjen, és ne száradjon ki, a kertész azt mondta, hogy locsoljam het 1-2x, ha nem esik az eső. Richtig egy csepp se esik már régóta.
Elég nagy a "lombja", ezért kell neki víz rendesen, mert különben csak a teteje lesz vizes. Ráadásul csak 50 m-es slagom van, azon tényleg örökkév alóság öntözni, mert a ház elé csak az ér el. Hátul van rövidebb csövem.
Veszek akkor 30 m-es háromnegyedest. Alkalmanként 3 órám ugrik emiatt.
(Öntözőrendszer vízmentesítve lett november végén.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!