Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kertünkben van egy kb 150nm...

A kertünkben van egy kb 150nm akácos, elég öreg és gondozatlan és én szeretnék ültetni valamilyen páfrányt közéjük de erről sajnos nem találtam sehol infót, hogy az akácfák között érdemes -e próbálkozni és ha igen akkor milyen fajtát ültessek?

Figyelt kérdés
Nemtudom, lehetséges-e egyáltalán és még hozzáértőt sem ismerek, a neten sem találtam róla semmit.

febr. 5. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A páfrány az árnyékos, nyirkos, nedves helyeket szereti, egy akácos nem ilyen. Szerintem a talaj se jó ott neki.
febr. 5. 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Próbáld meg! Ahogy 1-es írja, maximum nem jön be és nem szeretik, nem fognak jól növekedni, elszaporodni.

Ha gondozatlan az akácos akkor nyilván nem csak magas, egyenes törzsű fák vannak hanem sok a surján, a bokros rész is. Azoknak a nappal ellentétes oldalán, félárnyékos részén talán megmarad a kevésbé érzékeny fajtája a páfrányoknak. De ha nem locsolod akkor nem fogja túlélni a nyári meleget.

febr. 5. 13:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Árnyékosnak árnyékos, de az akác talajzsaroló, kiszárítja a talajt, amit a páfrányok nem szeretnek.

Ha rendes fű nincs a fák közt, az is a szárazság miatt van, és akkor páfrány se lesz.

febr. 6. 10:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Első körben erdei pajzsikával (Dryopteris filix-mas) próbálkoznék, vagy struccpáfránnyal(Matteuccia struthiopteris), vagy még a gímpáfránnyal (Asplenium), de az valószínűleg nem olyan páfrány kinézetű, amilyet szeretnél
febr. 6. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!