Kezdőoldal » Otthon » Kert » A szomszédom ki akarja vágni...

A szomszédom ki akarja vágni a gyümölcsfáit. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Két fiatal megvásárolta a mellettünk lévő telket. Az előző gazdája szépen művelte. Gyümölcsfákat (isteni finom barack és körte), málnabokrokat, szőlőt telepített. Ezek az újak meg mindent ki akarnak vágni, nem tisztelik a gazda munkáját.

Mit lehetne tenni?

2016. ápr. 7. 14:53
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
96%

Miért lennének hálásak, azért, hogy eladták nekik a házat? :D A többiek már leírták a dolgokat.

Amúgy értem én, mi nagyon szeretjük és tiszteljük a fákat, csak a semmire se jókat vágjuk ki (elszáradtak, alig termők, öreg és beteg szilvák, errefelé ellenálló kell). Sok gondoznivaló úgysincs rajtuk, de nagyon jók.

De ez a tulaj döntése, ez van. Nem lehet kilátni a háztól? Nos, ha kapott rá engedélyt, akkor joga volt oda tenni, ez ilyen. Én se látok rá elég szépen a Bakonyra a szomszéd háztól, amiben nem is laknak soha, de ez van.

Ilyenek nem akasztanak ki, max. persze sajnálom a fákat, de én empatikus vagyok és a gazolás sem egyszerű nekem.

Gyerekkoromban volt egy durvább eset. Nem tudom, hogy 15 méteres megvolt vagy sem a cseresznyefa, de közel s távol ő volt messze a legnagyobb fa, nem is tudtam, hogy egy cseresznye akkorára tud nőni. Rengeteget termett, picit kesernyés, de mellette édes, ropogós, gyönyörű gyümölcsöket, persze a felét a madarak ették meg, nem volt ember, aki lehozza.

Aztán egyszer kivágták, hogy műhelyt építhessenek a helyére. Azt is értem valahol, nekik az volt a fontosabb, de hogy én sosem vágtam volna ki ezt a csodálatos fát, az is biztos.

Nekem még a harmadik szomszéd jóval kisebb, de szintén hatalmas cseresznyefája is hiányzik, amit egy vihar tört szét pár éve.

A fakivágás a tulaj döntése, felesleges a saját erkölcsi vagy egyéb szempontjainkat rájuk erőltetni. NEKIK nem értékes, nyilván nem kerülgetik.

Van, ami az egyik embernek ölbe hullott kincs (én is részben a kert miatt vettem a házat. sehol nem lennénk még gyümölcsfával, ha mi telepítjük), a másiknak csak teher. S ő a tulaj.

Én meg vagy 90%-ban átépíttettem a házat, amit vettem (ott is mondta a szomszéd, hogy az előzőtulaj hüledezett, mikor le lett verve a tető és a komplett felső szint :D s az csak a változtatások egy része volt), eladtam a teraszkorlátot meg minden. Csak teher volt, hiába került pénzbe. Van ilyen. Élőlényekre én máshogyan gondolok, de nem mindenki ilyen.

2016. ápr. 8. 00:48
 12/49 anonim ***** válasza:
93%

Nem értelek kérdező.

Mi az, hogy tiszteletből?Ha te megveszel egy telket/ingatlant, tiszteletből mindent úgy hagysz ahogy volt?A saját ízlésedet figyelembe se veszed?Ez baromság.

Mi amikor ide költöztünk ahol lakunk, eszünk ágában nem volt a gyümölcsfákat kivágni, de azt hozzá kell tennem, a háztól kb. 15-20 méterre van a kert, ami pedig az udvaron van, az csak fű, pont megfelel a homokózónak és a medencének.

Mindenki azt csinál a tulajdonával amit akar.Ezt megakadályozni nem tudod.Én elhiszem, hogy sajnálod a gyümölcsfákat, málnát, szőlőt.De ha nekik éppen más tetszik, akkor nem tudsz mit tenni.

Ellenkező esetben: Ha te vásárolnál egy telket, és az tujákkal/fenyőkkel ég tudja mikkel lenne tele, de te gyümölcsfákat akarnál.Kivágnál tujákon át mindent, és ebbe a szomszédod beleszólna, mit mondanál?Óh, bocsánat, igaz mi mást terveztünk, de tiszteletből meghagyom.Ilyen nincs, ez nem így működik.

2016. ápr. 8. 05:52
 13/49 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, te nem vagy normális. És én azt hittem, hogy a szomszédom zsibbasztó. Hozzád képest egy tünemény.
2016. ápr. 8. 08:46
 14/49 anonim ***** válasza:
81%

Igaza van #13-as válaszolónak abban, hogy a kérdezővel valami nem stimmel. És a hasonszőrűek meg idejárnak lepontozni. Hát itt mindenki teljesen el van tévedve? El nem tudom képzelni, hogy valaki a saját kertjét ne alakíthassa olyanra, amilyen neki tetszik, hanem elvárás lenne olyanná alakítani amit a szomszéd szeret. Senki nem érzi visszásnak??? A kérdező visítana a legjobban, ha a szomszéd szóvá tenné, hogy tuját kellene neki is ültetnie, mert milyen szép örökzöld.

"Tujasort akarnak meg piros levelű díszfát. Nekünk meg ezt kell majd néznünk?"

A saját kertedet bámuljad, és ne a másét kritizáld!!! Nem nyugdíjas párttitkár vagy véletlenül?

2016. ápr. 8. 10:19
 15/49 A kérdező kommentje:
A saját kérdésem alatt nem tűröm a kocskolódást és a személyeskedést. Szerencsére van pár olyan hozzászóló aki jóérzésű és érti amiről szó van. Mi élünk itt már régóta és nem ezek a taknyok. Hétvégén hatok rájuk de ha nem megy akkor be kell mennem a tanácsházára mert nem hagynak más utat. Azokat a fákat bokrokat tisztességgel és becsülettel szeretettel gondozták. Még ma is emlékszem milyen finom málna termett ott, a becsületem nem hagyja kivágni. Legfeljebb a szőlőket fogom engedni ha telepítenek másikat.
2016. ápr. 8. 10:43
 16/49 anonim ***** válasza:
92%
Mehetsz,ahová akarsz, nem tudnak segíteni ebben, mert nem törvénysértő. Erdőt csak úgy nem telepíthet, föl nem töltheti az udvart fél méterrel a tied fölé stb, de semmi nem tiltja, hogy q saját telkén a saját fáit, bokrait kivagja (megvette, tehát az övé). De idegesítsd csak magad rajta, meg mérgezd a viszonyotokat...
2016. ápr. 8. 10:53
 17/49 anonim ***** válasza:
94%

Mi élünk itt már régóta és nem ezek a taknyok - gyonyoru egy szomszed lehetsz... csakhogy a kutyat se erdekli hogy te mennyi ideje laksz ott, mas udvarahoz annyi kozod van mint nekem, vagyis semmi.

be kell mennem a tanácsházára mert nem hagynak más utat - mehetsz akar Hagaba is. tudok konkret esetrol ahol az ilyen szomszed mint te kihivta a rendoroket egy fenyofaert, ROHOGVE mentek el a sunok! mivel semmi torvenysertot nem tett.

Azokat a fákat bokrokat tisztességgel és becsülettel szeretettel gondozták. - aki elottem lakott itt tyukokat es disznokat gondozott. szerinted nekem is meg kellett volna tartani a disznoolat csupan tiszteletbol?

Legfeljebb a szőlőket fogom engedni ha telepítenek másikat - meg szerencse hogy nem kell semmire a te engedelyed!

Még ma is emlékszem milyen finom málna termett ott, - na szerintem itt a kutya elasva!!! a kerdezo mostantol nem tud a mas gyumolcseibol enni, es ez bosszantja.

2016. ápr. 8. 11:27
 18/49 anonim ***** válasza:
93%

Érteni mindenki érti, csak te nem.

és az a mocskolódás, amit te művelsz, mert te akarszt beleszólni más dolgába, és megmondani, mit tegyen a saját tulajdonával.

aki szerint ez nem normáélis (rajtad kívül mindenki), azt lepontozod. na ez a gusztustalan.

mit képzelsz, ki vagy te?

nem tűröd... ? mert mit csinálsz?

milyen ember az, aki nem tűri más véleményét? aki szerint csak a jó, amit ő gondol? rosszul vagyok ettől a felfogástól, egyszerűen undorító vagy.

fogd már fel, hogy az égvilágon SEMMI KÖZÖD

2016. ápr. 8. 11:29
 19/49 anonim ***** válasza:
48%

Ahhoz valóban semmi közöd, hogy mit művel a saját telkén, amig téged nem akadályoz.

De észérvekkel fel lehetne világosítani.

Pl csak egy szezont várjon, míg teremnek a fái, meg megmondani, hogy a tuják tiz százaléka kidöglik minden évben az új gomba és rovarkárosítók miatt, ha nem permetezi állandóan.

De ha csak befektetésnek vette, akkor minél kevesebb munkát akar a kerttel.

2016. ápr. 8. 11:29
 20/49 anonim ***** válasza:
93%

más kertjéhez. Mi lesz a következő, mibe szólsz bele?

Hogy csinálják az asszonnyal?

Nagyon el vagy szállva, vissza kéne venni.

Nem gondolod, hogy ha 10 emberből 9 szerint nem normális, amit csinálsz, akkor veled van a baj?

De gondolom nem vagy képes elfogadni ezt sem, és szerinted a másik 9 ember a hülye.

Remélem, nincs családod, mert ha van, szörnyű lehet nekik téged elviselni.

2016. ápr. 8. 11:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!