A Szomszédom ültethet-e közvetlenül a kerítésem mellé sövény, tuját?
Figyelt kérdés
2015. júl. 22. 07:07
1/26 anonim válasza:
Ha jól tudom, nincs ültetési távolságról szóló szabályozás, hacsak a helyi önkormányzatnak nincs erre valamiféle külön rendelete. A legegyszerűbb, ha bemész és megkérdezed. Viszont a szomszédtól átlógó ágakat jogodban áll levágni.
2/26 anonim válasza:
Nem. A kerítésétől befelé számított 0,5 m-es sávot mindenképpen üresen kell hagynia, sőt a kertből oda benyúló ágakakat is köteles levágni.
3/26 anonim válasza:
Én 1 m-re ültettem a ciprusokat de így 6 év múlva már rendszeresen kell nyírni különben végig átlógna. Ha közvetlenül a kerítés mellé ülteti az értelmetlen, mert úgyis le kell vágnia a fél növényt. A magasságát pedig a helyi önkormányzati rendelet szabályozza.
4/26 anonim válasza:
A helyi onkormanyzatnal lehet erdeklodni a szabalyozasrol. Sok helyen igenis van eloirt ultetesi tavolsag.
5/26 anonim válasza:
Talán zavar hogy nem fogsz átlátni?
6/26 A kérdező kommentje:
Nem zavar mert amúgy se látok át a zárt betonkerítéstől.
Csak kezdi tönkre tenni a kerítésemet a futó növényei meg a sövényei.
2015. júl. 22. 08:19
7/26 anonim válasza:
Ha kár ér emiatt, azt köteles megtéríteni. Először szólj normál hangnemben, ha nem megy (nem fog), mehet a feljelentés.
8/26 anonim válasza:
Beton kerítésben mi kárt tehet a sövény? Átlógni se igazán fog mert a beton felé nem nagyon terjeszkednek a sövények, legfeljebb ha már meghaladja a magasságát. Ami átlóg meg saját telkedről levágod ha zavar, bár engem még ez se biztos, hogy zavarna.
Egyéni ízlés kérdése, de szerintem minden sövény esztétikusabb mint egy betonkerítés.
9/26 anonim válasza:
"Ha kár ér emiatt, azt köteles megtéríteni. "
Nem. Eloszor a helyi eloirasokat koteles betartani.
10/26 anonim válasza:
Attól még keletkezhet kár a kerítésben, szóval meg kell térítenie a kárt. Ne vezesd félre a kérdezőt. Ha egy fa kidől a kertemben és a szomszéd kerítésére esik, akkor azt nekem kell megcsináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!