A szomszédom ki akarja vágni a gyümölcsfáit. Mit lehet tenni?
Két fiatal megvásárolta a mellettünk lévő telket. Az előző gazdája szépen művelte. Gyümölcsfákat (isteni finom barack és körte), málnabokrokat, szőlőt telepített. Ezek az újak meg mindent ki akarnak vágni, nem tisztelik a gazda munkáját.
Mit lehetne tenni?
Nem beleszólás? Hát akkor mi?
Az ingatlanvásárlás nem a tiszteletről szól, ennyi erővel egy házat se lehetne átalakítani, felújítani, mert egyszer valaki abba sok időt és energiát ölt, amit tisztelni kéne.
Baromság...
Én imádom a növényeket, sőt gyümölcsfákat és bogyósokat tavaly ősszel telepítettem. De ez az élet rendje, a világ körforgása. Ha majd felépítették a házukat, telepítenek növényeket a saját ízlésüknek megfelelően. Nehogy már azt kelljen nézniük, ami nem tetszik nekik.
És ha nem szeretik a málnát? Akkor is gondozzák?
Nem is hiszem, hogy a volt tulaj majdnem sírt. Ha ennyire a szívén viseli, miért adta el? Azzal, hogy eladta, minden tulajdonjogot és döntést átruházott.
Neked pedig mi közöd van hozzá, mi van a szomszéd kertjében? Még nem is ismered őket, de már beleszólnál az életükbe. Na csak ilyen szomszédom ne legyen soha...
Esetleg neked kéne némi tiszteletet tausítani mások magánszférája és magántulajdona felé.
Ha fáj a lelkednek a fakivágás, miért nem te vetted meg azt a telket?
Pofám leszakad, hogy egyesek mindenbe bele akarnak szólni!
Röviden:
Nem belevauvau más dolgába.
Isten őrizz az ilyen szomszédtól, mint te.
Jaaa, én tudod, mit csináltam?
Kivágtam az összes barackfát...
Kivágtam a körtefát...
Kivágtam a szőlőt...
Kivágtam a málnát...
Kidobtam az epret...
És olyanokat vettem, amik nekem tetszettek és oda ültettem, ahol nekem tetszik.
Kivágtam a meggyfát, na azt nem telepítettem újat, viszont a cseresznyefát meghagytam, mert az a fajta volt, amit szeretek.
Az izélt volna be, ha ebbe bárki bele mert volna szólni.
Én házam én váram.
Az ő bajuk.
Nekünk is a szomszédban volt olyan kombó almafa, amire 5-6 fajta volt oltva, meg jófajta gyümölcsfák. És azzal kezdte az új tulaj, hogy kivágott mindent.
Évekkel később ültetett egy körtefát, de 3 évig nem nőtt semmit, mert nem tudott megerősödno, mert mindig rajta hagyta a gyümölcsöket.
Talán pár arasznyit nőtt évek alatt, majd kiszáradt.
Mi mondtuk neki /kertészek vagyunk/ hogy hogy kéne csinálni, de ö jobban tudja...
Volt, hogy elvirágzott a kajszija és nyavalygott hogy kidöglött és ki kell vágni.
/persze csak az elnyílt virágok potyogtak le, de azévben is termett vagy öt vödörnyit/
És ekkor már vagy hét éve itt lakott!
Van aki nem érdemli meg a kertet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!