Ez vírus, vagy mi gyilkolja a virágaimat?
Olyan betegség nemigen létezik, ami mindenféle dísznövényt egyformán kinyír. Még kártevő rovar sem valószínű ilyen. Inkább valami tartási probléma.
Lehet pl. túltápozás, túlöntözés (másféle talajnál másként hat a sok víz), vagy a sertéstrágya is égethet, ha nem teljesen földszerű, azaz büdös.
A kiszáradás gyakran azt jelenti, hogy a gyökerek elhalnak (akár túlöntözés miatt is), ezért fonnyad a növény. De pl. földigiliszta is lehet a cserepekben, bár furcsa lenne, ha mindegyikben lenne. (Azért megnézheted a kipusztult növények cserepében.)
A betegeskedőkről érdemes lenne képet felrakni.
Saját képeket csak holnap tudok feltenni róluk, de van pl zöldikém, az azt csinálja hogy mint ha kiszáradna összepöndörödik a levele és kifehéredik mint mikor nem kapnak elég fényt, az aloevera is azt csinálja, elfehéredik meg nyúlik meg puhul, akkor van olyan nemtudom milyen kis pozsgás levélvirág, ami hasonlóan néz ki mint az anyósnyelv kaktusz, röcskös a levelei csak kisfajta, és ha latörik a leveléből egy darab akkor olyan mint ha pókhálót húznék ki belőle, na ez meg azt csinálja mint ha agyonlocsoltam volna és megfagyasztottam volna, elpuhult és besötétedett, majndem feketére.
Akkor van vesszőkaktuszom is, ami kb másfél-két centis levelekből áll össze és az meg olyan tüneteket produlkál mint ha nem locsolnám, összeszikkadt, ráncos elsárgul és eldobálja a leveleit. Az agave-m is megkattant, vékony elfehéredett elnyúlt leveleket hoz amiket később eldobál.
A földet amibe ültetem őket mint már írtam a kertből veszem, amit minden tavasszal betrágyázunk, és onnan veszem a földet, ha találok benne trágyadarabot azt nem szoktam belerakni hanem kidobom félre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!