Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mandulafa ágvégeken levő...

Mandulafa ágvégeken levő levelek lyukasodását, pöndörödését majd beszáradását a levélnyélig mi okozza?

Figyelt kérdés
Visszametszettem az egészséges ágakig. Érdekes, hogy a fa tetején kezdődött a legfrissebb leveleknél.

2015. júl. 11. 07:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Atka vagy gomba, ebben az évben pl. elég sok minden támadja nálam a mandulát, nem ártana permetezni.
2015. júl. 11. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Fotót esetleg nem tudsz csinálni?
2015. júl. 11. 19:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Ma délután vissza metszettem az egészséges ágrészekig. Remélem ezzel megszűnik a gond, az ágakat elégettem a kandallóban. Ha ismét jelentkezik, lefotózom. Milyen permetszert ajánlanátok?
2015. júl. 11. 20:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem a legjobb megoldás a visszametszés ilyenkor!Nem javaslom ezt a megoldást! egyes gombáknál ezzel az erővel a törzsig vissza lehetne metszeni. Elég sok betegsége van,nekem is állandóan támadja valami, így inkább a permetezést ajánlom.

Felszívódó széles hatásspektrumú gomba/(esetleg rovarölővel keverve) szerrel szoktam permetezni, gazdaboltokban ajánlanak szereket is (Amistar,vagy Score,vagy Bravo stb.).

2015. júl. 11. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:

A permetszerajánlathoz azt kellene tudni, hogy mi ellen kell védekezni. Az oroszlán meg a pestis is veszélyes, de nem ugyanúgy védekezünk ellenük.

Itt szerintem vagy gomba, vagy baktérium a bűnös, vagy mindkettő. Vagy még egyéb is.

2015. júl. 12. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Gazdaboltban a leírás alapján ajánlanak szert pontosan, én is úgy szoktam csinálni hogy mutatok nekik képet is néha.

De ha előjön megint és ide is kerül fel kép akkor pontosan meg lehet mondani hogy milyen szer kell majd...

2015. júl. 12. 17:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!