Ez milyen növénybetegség? Kép lent
Sárgulás következik be. Foltokban indul majd elterjed? Mi ez, mi okozza, mivel lehet permetezni? ( a növények schisandrák az egyik növény sárga volt alapból mikor kaptam..)
Túl-gondozod őket.
A földjüket nézve rendszeresen túl vannak öntözve.
És a levéltrágyázás is túlzásba lett vive, ilyen kristályos kiválások nekem sosincsenek lombtrágyázás után. Nagyon durván néz ki... Szerintem az előírt koncentrációnak minimum a duplájával, triplájával dolgoztál, ha mérted egyáltalán...
Esetleg érdemes áttenni nagyobb cserépbe, mikor szárad a földje akkor egyszer be kell jól locsolni,de nem kell állandóan áztatni, pangó vizet kerüljük!
Levél trágyázni lehet de hogy ne legyen túladagolás max. 0,1%-os (pl. 1 liter vízbe 1ml Wuxal Super vagy 1g volldünger linz) töménységben, belocsolni tápoldattal szintén 0,1-0,05%-os oldattal kell. Gyógyszertárban lehet venni 2ml-es fecskendőt, azzal lehet pontosan mérni, a túladagolás sokszor még rosszabb mint ha nem kapna semmit.
A talajjal van valami probléma, ez egészen biztos.
Vagy valamiből kevés van, vagy valami másból sok, ami gátolja másvalami felszívódását.
Pl. a komposzt, ha még felismerhető növényi részek voltak benne, kikapja a nitrogént a földből egy időre, az is okozhat ilyen tünetet.
De túl meszes talaj, klóros vízzel való öntözés is okoz ilyet, az meg a vas felszívódását gátolja, hiába van a cserépben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!