Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szükséges- e átültetni a...

Szükséges- e átültetni a virágaimat? Kép lent!

Figyelt kérdés

Tavasszal lett friss földbe ültetve a leander ( [link] és a Yucca is ( [link]

Nyáron nagyon sokat fejlődtek, én úgy látom, hogy kicsi lesz - főleg a leandernek - az edénye. Átültethetem-e őket egy nagyobb edénybe a téli "vegetálás" előtt vagy inkább csak jövő tavasszal kapjanak nagyobb teret? Nagyon megköszönném a válaszokat!

2015. aug. 9. 15:08
 1/6 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Talán így jobban láthatóak.

2015. aug. 9. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Augusztusban minden további nékül át lehet még ültetni, szeptember végéig mindenképpen tudnak fejlödni.
2015. aug. 9. 15:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2015. aug. 9. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Felesleges évente kétszer átültetni. A gyökerek úgy is centrifugális irányban növekednek, évente 1,5-2 cm-es földréteget nem élnek fel. A jukka fotója szerint annak mindenképpen elegendő még pár évi az a jelenlegi cserép. A leándert viszont meg kellene metszeni alaposan átültetés helyett.
2015. aug. 9. 15:48
 5/6 anonim ***** válasza:

A jukkát tavasszal érdemes lenne átültetni, a leandert is talán, ha még sokat fog nőni idén. (Csalóka a kép, mert felülről készült, kicsinek látszódik a cserép.)

Túl sok nitrogént kaphatott a leander, ekkorának már kellene virágozni. Ha úgysincsenek még bimbók, akkor akár vissza is lehet vágni még most, hogy bozontosodjon.

2015. aug. 10. 16:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Táp oldatoztam 2-3 hetente és már virágzott is, csak lehullottak amik voltak rajta. most van rajta több új bimbó is ami ki fog nyílni napokon belül. Azt hiszem kicsit visszametszem ősz előtt és tavasszal kap új edényt, köszönöm a válaszokat! :)
2015. aug. 10. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!