Hány hektár szőlő szükséges ahhoz, hogy egy család jól tudjon élni belőle?
Nem könnyű feladatot,célt tűztél ki magad elé .Nagyon sok összetevője van ennek,és rengeteg pénzt kell már előzőleg is befektetni .Aztán ott lesz még a legnagyobb kérdés ,lesz e piacom ahol értékesíteni is tudom .Nagyon sok buktatóval is szembe kell nézni .
Én részemről már most nagyon sok sikert kívánok ehhez a tevékenységhez is !
ezzel az lesz a gond hogy nem nagyon tudcc venni majd annyit hogy tényleg eltartson mert nem nagyon adogatják el a szőlő telepítéseket, aztán meg hogy te saját magad a nulláról elkezd elég sok idő lesz meg nagy befektetés ráadásul nem is biztos hogy kapol engedéjt ilyen méretű telepítésre, mert pont néhány éve csinálták ki a szőlők nagy részét mert még fizettek érte ha kiirtotta a gazda és új telepítést nem engedélyeztek. Nem tudom kinek volt ez a műve de megcsappant rendesen a szőlő terület emiatt.
Hát szántóra azt mondják hogy kb 40 hektár kell hogy ellásson egy 5 tagú családot aztán lehetett kombinálni hogy kevesebb föld és álattartás hozzá de ez már régen volt mert tönketették a kicsiket sokan azt is abbahagyták és csak a nagy telepek maradtak meg igazán.
hogy konkétan szőlő mennyi kell hát ha jó fajta meg jó az éved vagyis bőséges a termésed nem kell tul sok hozzá néhány hektár de akkor azzal dolgozni kell rendesen.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!