Szerinted havionta mekkora összeg szükséges egy 5-6 gyerekes család megélhetéséhez?
Házbérlés vagy törlesztő 70-100ezer
Rezsi 70-100ezer
Kaja és más vásárolnivaló 100-150ezer,ha nincs speciűis igényű
Ovi,suli 50ezer
Ruha 50ezer
Egyéb 100ezer
Félmillió,ha lakást kell fizetni.
Több ennél ha valamelyiknek speciális igényei vannak.
2. válaszoló írta:
Házbérlés vagy törlesztő 70-100ezer
Rezsi 70-100ezer
Kaja és más vásárolnivaló 100-150ezer,ha nincs speciűis igényű
Ovi,suli 50ezer
Ruha 50ezer
Egyéb 100ezer
szerintem ezek az árak inkább 3 gyerekre igazak.
egy 50nm-es lakás bérlése 60E, ennyi gyerekkel, legalább dupla akkora lakás kell, ha nem több, ha mindegyiknek külön szobája is van, akkor 7 szoba+nappali, az szerintem bőven 100Fölött van.
rezsi 70-100-mi hárman vagyunk, nekünk havi 60E, ezt is inkább dupláznám, de inkább többet számolnék, mert 6 gyerekre már kell bőven mosni, mire megfürödnek, stb és ez csak a víz :)
kaját is dupláznám, nekünk 100 körül jön ki, néha 120, én 200-at számolnék, persze számít, hogy mekkora gyerekek...
szerintem 6-700E havonta kell, de abban tényleg semmi extra, nyaralás, stb nincs benne :S
amúgy kíváncsi lennék valóban mennyit költ egy 8 fős család :)
3. vagyok rájöttem,hogy keveset írtam.
nekünk 1 gyerekkel ha semmi luxus vagy nyaralás nincs benne kb 200-250ezer egy hónap,persze benne van,hogy vettünk ruhát,esetleg gyógyszert stb.
Nos elméleti számolásom szerint e következően néz ki egy 4 gyerekes család fogyasztása,úgy hogy luxus dolgok pl heti 1-2 masszázs,nyaralás,minden héten mozi stb nincs benne
Élelmiszer+háztartás: 150-200ezer Ft
Autó havi: 40ezer Ft(2X teletankolják a kocsit)
Havonta a gyereknek 10ezer Ftot félre tesznek fejenként születéstől 18 éves korukig: az havi 40ezer
Számoljunk rá még fejenként 10ezret minden gyerekre különóra,egyéb miatt az megint: 40ezer Ft
számoljunk a szülőkre is fejenként 10ezret: az havi 20 ezer Ft
Rezsi telefonszámlával,internettel egyebekkel együtt: 100ezeFt
Ruházkodás,tisztálkodás fejenként mondjuk legyen havi: 10ezer az havi 60ezer
Ha ovis,ha sulis ugye ebédel: ez legyen 60ezer a 4 gyereknek 15ezer X 4
Ez eddig 560ezer Ft,nos ha 4 gyerekre azért elköltesz 500-600 ezer Ft-ot,számold hozzá 5-6 gyerekre mennyit fogsz 5. gyerek az én számolásom alapján még egy százassal simán megemeli,6. gyerek is egy 100assal az 760ezer és akkor még nem nyaralt a család és még nincs benne,ha gyógyszer kell,egyéb váratlan kiadás,nyaralás,új ágy,új táska stb,
Nem hiszem,hogy túlköltekeztem ezzel a számolással
5-6 gyerekhez 6-7 szoba már luxus
Ahogy 3 emberre is luxus 100ezer csak kajára,mi is hárman vagyunk,de 50ezer elég,igaz nincs kaviár,nincs naponta kóla,édesség,sde van gyümölcs,joghurtok,én sütöm a sütit is
Persze 2 gyerekkel is el lehet havi 2 milliót is költeni,de a kérdező egy luxust mellőző életmódot kérdezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!