Hogyan lehetne levágni egy magas fának egy részét úgy hogy alatta házak vannak?
Így van, a fenyők többsége nem olyan jellegű gyökérzetet fejleszt, mint a lombos fák. Erős főgyökerek helyett rengeteg vékony gyökere van pl. a lucnak. Emiatt nagyon gyakori, hogy a vihar kiborítja őket gyökerestől. Ha a közelükben álló ház csúcsánál 5 méterrel magasabbak, és nem védi őket a széltől valami épület vagy kisebb fa, akkor azt nem szabad megtűrni ilyen helyen.
A kertszomszédom háza előtti előkertben is kiborult egy nem is túl nagy fa. Vitte a saját utcai kerítését, a keskeny utca túlsó felén lévő kerítést, meg az összes villany-telefon-televíziókábelt, ami csak az oszlopon volt.
Mivel én is féltettem a házamat a kertben lévő igen nagy fenyőtől, fogtam a láncfűrészemet, némi kötelet, a munkahelyről hazahoztam a biztonsági övet kikötni magam, és áganként lebontottam a fát. (Nagyon szűk volt a hely, a körben rózsák, kisebb gyümölcsfák, így minden egyes ágat külön, kötélen eresztettünk le.)
Ha nálatok is így le kell engedni az ágakat és törzsrészeket, vagy darus kocsit kell hívni, akkor akár 40-50 E-be is kerülhet, de még mindig olcsóbb, mint új tetőt csinálni. Viszont ha simán le lehet dobálni a részeket, akkor persze jóval olcsóbb. Kérj árajánlatot, minden lehetséges helyen hirdetik magukat az alpinmódszerrel dolgozó favágók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!