Hogyan lehetne levágni egy magas fának egy részét úgy hogy alatta házak vannak?
És miféle szakembert kell keresni? Hol vannak ilyenek?
És mennyibe kerül egy ilyennek a megcsinálása?
Az, hogy mennyibe kerül a helyzettől függ.
De ahogy fentebb is írták, érdeklődj a környékeden alpinistáknál. Szépen, apránként le tudják szedni.
Én anno baromira utáltam felmászni egy ilyenre. :)
neten keres rá, fakivágás, fa vissza vágás
nekünk harmincért vágták vissza a 8 fenyönket kb 5-10 métereket
Azért a 40 métert kissé túlzás. 30 méter magas egy 10 emeletes ház.
A talaj egészen biztosan megfelelő rögzítést ad neki, hiszen a vastag gyökerei több méter mélyen vannak, de ha a méretéből fakadóan lelóg és le szeretnéd vágni, akkor hívnod kell szakembert, feltéve ha nincs otthon ehhez szerszámod.
Azt hozzátenném, hogy ha belekezdesz akkor az egész fát ki kell vágni, mert elég hülyén fog kinézni megkopasztva, vagy félig levágva.
Mi is kivágtunk pár éve egy magas fenyőt a kertben (15 méteres).
Nekünk van itthon olyan motoros láncfűrészünk, amihez tartozik egy hosszú bot (selfie-bot), azzal levágtuk azokat az ágakat majdnem tövig, amiket elértünk. Ezután felmásztam azokra a vastag ágcsonkokra, amiket meghagytunk a fán, és a rendes láncfűrésszel apránként levágtam az ágakat felfele. Ezután pedig a törzsét vagdostuk darabonként, felülről kezdve.
A környéken én vagdosom a szomszédok 15-18 méteres fenyőit, persze 1-2méterre vannak a háztól, vezetékek között.
Csak áganként, kisebb darabokban lehet kivágni.
20 méternél magasabb fenyő nincs látóhatáron belül.
A csúcsvágás előtt szoktam nézelődni...
Szóval az a 40 méter kicsit soknak tűnik.
Ne haragudjatok az 30 akart lenni. És amúgy ezt csak most megsaccoltam, tekintve hogy elég magas (lassan 50 év körüli)
Amúgy amint mondtam, a talaj nem biztosít neki teljes védelmet. Ha nem elég érthető azért, mert másmilyen a föld minősége, ami könnyebben kimozdíthatja (én nem tudom pontosan, az aki ért hozzá, elmondta).
Szóval nem kell most itt kötözködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!