Kezdőoldal » Otthon » Kert » Érdemes még ilyenkor paradicso...

Érdemes még ilyenkor paradicsommagot rendelni a vateráról? Vagy vegyek a piacon palántát?

Figyelt kérdés
Balkonra kellene, és megtetszett a fekete paradicsom. De ha már lekéstem, veszek hagyományos palántát :)
2013. ápr. 22. 12:58
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Most este,amikor locsoltam,bugyborékozott a földje,úgyhogy szerintem valami elindult!:) Bár még láthatatlan,de ez általában jel.:) Jó éjt!
2013. ápr. 26. 22:10
 22/43 A kérdező kommentje:
Látok apró csírákat :)))) egyet tuti, meg talán még egyet. Tegnap betettem a dobozkát műanyag zacsiba, jól bepárásodott a zacskó, nem akarom jobban kinyitni, meg ne fázzanak.
2013. ápr. 27. 07:32
 23/43 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Itt még mindig semmi! Nekem nincs zacskóban,de állandóan nedves a földje és a napocska süti.
2013. ápr. 27. 10:29
 24/43 A kérdező kommentje:

Van vagy 15 kis vékony magonc :) Nekem a zacskóba tevés hozta el a sikert :)))

Szerinted nem kellene őket kiritkítanom? Olyan 10x20 centis dobozkában vannak, nehogy elszívják egymás elől a tápanyagot. A fölösleget a szomszédomnak adnám, akinek van egy kiskkertje.

2013. ápr. 29. 09:02
 25/43 anonim ***** válasza:

Az Enyémek is kb olyanban vannak és még csak nem is magasban,Én sajnálnám kiritkítani,szerintem várd meg a 2-4 leveles állapotát,akkor már jobban látod melyik erősödik vagy erősödne de nem tud és Én akkor szortíroznék. Mi van ha épp az erősebbet húzod ki most érted....

Egyébként aszittem már eltűntél.:(

Most tegyem be egy neylonzacskóba szerited? Mert itt még mindig semmi....

Már levetted róluk a takarást? Mert Én is attól félnék mint Te,hogy a páradús környezet után hogy szoktatom vissza?

Na további sok sikert,vigyázz a kis magoncokra!:)

2013. ápr. 29. 11:37
 26/43 anonim ***** válasza:

Na kimentem és közelről bevizsgáltam a dolgokat. Az 5-dik féle magomat,ami sima korai mano paradicsom,semmi extra,már bújik,pedig azt lemaradt aznap,amikor Te is és Én is vetettünk,szóval azt 1 nappal később szórtam,mégis. 2-őt biztosan láttam.A 4 különleges maggal együtt most tettem rájuk átlátszó tetőt,hátha az kell Nekik!:)

Már megilyedtem,hogy tán rosszak a magjaim,mert hiába 5 féle 4 ugyanazon Eladótól származik a Vaterán.Abból egyik a manó mag,ami megindult,szóval remélem a többivel sem lesz gáz!Mondjuk látszott,hogy nincsenek rendesen átmosva és úgy kiszárítva,de azért reménykedem....

2013. ápr. 29. 11:54
 27/43 A kérdező kommentje:

Nem tűnök el, nyugi :) szerintem jó ötlet, hogy tettél rájuk takarást. Én még nem merem kivenni, még olyan picik. Ha felébred a kislányom, csinálok képet, oks?

Milyen fajtákat is vetettél pontosan? Az enyém sima balkonra való piros koktélpari. Hát mit mondjak, most még hihetetlen, hogy azokról a kis bigyókról nemsoká szüretelni fogunk :)

2013. ápr. 29. 15:46
 28/43 anonim ***** válasza:

Oké!!!!:) De akkor csinálj mindenről,amid van,kíváncsi vagyok a palántáidra is,meg a többi magra is és a pari mag csomijára is,ha megvan még!:)

Majd Én is fotózok,ha szeretnéd.

Egyébként igaz,olyan hihetetlen a természet,hogy mit produkál és öröm ebben részt venni!:) Imádok magról nevelni,olyan bensőséges....

Van 1. a mano korai paradicsom magom,ez normál és állítólag a leghamarabb terem, van 2.a koktélpari mint a Tied,3. fekete zebra pari normál méret és 4-5. sárga koktélparik csak az egyik körte alakúra nő!:) Képzeld el,milyen jól fognak mutatni,egy laza nyári nyers salátában!:) Bár azért a látványon kívül (már ha sikerül egyáltalán,kezdjük itt) azért remélem ízben is finomak lesznek!

2013. ápr. 29. 19:39
 29/43 A kérdező kommentje:

Na végülis holnap fotózok :)

Fú erre nem is gondoltam, hogy egy salátába milyen jól néznének ki :) körte sárga meg a zebracsíkos nekem is bejön :)

2013. ápr. 29. 21:39
 30/43 anonim ***** válasza:
sziasztok nekem 1 hete keltek ki, van mano, van lucullus illetve san marzano, de nagyon sûrûek meddig vàrjak a ritkìtàssal?
2013. ápr. 29. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!