Ha paradicsommagot vetek el, hogyan kell öntözni a földjét?
Ha szabadföldbe veted, akkor is csak felülről locsolod. A meleg levegő és a meleg föld biztosan jobban segíti, hogy a mag hamarabb kicsírázzon. Azok után viszont leszedném a fóliát, hogy a kinti világos, napfény még ha üvegen keresztül is, de az érje, mert a szára attól fog erősödni.
Szerintem.
Köszönöm. Csak paradicsomot, chilit meg macskapirost.
És nagy gond ha nem takarom le? Ablak alá tegyem, radiátor közelébeb? Hol csírázik hamarabb? Úgy gondoltam hogy majd pikírozom,újraaszétültetem őket. (egy pohárba egyenlőre kettőt hármat rakok).
Hányszor kell öntöznöm a magokat, meg amikor már kinő?
BOcs a sok kérdésért:)
Szerintem elég a szobahőmérséklet, ha a föld túlmelegszik esetleg a fűtőtest mellett, könnyen előfordul, hogy "megfő" a földben a mag.
Éppen ezért a túlöntözésre is vigyázni kell, csak mint egy cserép virágot, hiszen a szabadföldben sem kap minden nap esőt, és ott sem locsolnád naponta.
Ahogy én csinálom(nagymamámtól tanultam):
Tejfölös pohárba 2 magot teszek, kb 2 cm földdel betakarom, megöntözöm és valamilyen régi anyagot megnedvesítek és azzal letakarom a poharat, így biztosítom az állandó nedvességet. Öntözni úgy szoktam, hogy a takaró anyagot vizezem be és a föld tetejére kinyomom belőle a vizet (ez azért fontos, mert így elosztva, kíméletesen kerül rá a víz a földre és nem töri el a gyenge szárakat). Öntözni mindig langyos vízzel kell. A palántákat meleg helyen kell keltetni, valamilyen fűtőtest közelében. Amikor kibújtak a kis növények, akkor már nem takarom vissza a ruhával, hanem hagyom, hogy az ablakból kapott természetes fényen megerősödjenek. Ha ez megtörtént ( 1-2 hét), akkor védett helyre kiteszem az udvarba (nekem van üvegházam, ami jól szellőztethető, így ideális helyen tud megerősödni a palánta)
Amikor kiültetem a palántákat, akkor a tejfölös poharakat egyszerűen levágom róluk, földestől átültetem a szabadföldbe, így nem kell megbolygatni a növények gyökerét és kicsi a lehetősége a károsodásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!