Érdemes még ilyenkor paradicsommagot rendelni a vateráról? Vagy vegyek a piacon palántát?
Szerintem is izgi :) És én is erre gondoltam, hogyha sok kikel, akkor adok a szomszédnak, vagy egy balkonos barátnőnek :) Az nem baj szerinted, hogy nyugati fekvésű ablakban vannak?
Nem fekete lett, hanem sima piros koktélparadicsom, de ha bejön, jövőre feketézek :D
De csak éjszakára viszed be Te is nem? Akkor mindegy milyen ablakban van úgyis sötét van,de ha teheted (?) akkor a napra rakd őket kintre.
Ja és nem csak balkonládában lehet ezeket a paradicsomokat hagyni,csak balkonládában IS (fordítva már nem mindig igaz). Szóval annyi,hogy szabadföldbe nagyobbra nő,tehát nyugodtan elajizhatod Bárkinek!:)
Várom a fejleményeket!:)
Hát egyelőre semmi, de ugye tegnap vetettem el. A földet kicsit túllocsoltam, de alul lyukas a tál, remélem nem rohad el.
A tiéd hogy alakul? De örülök, hogy rádtaláltam :)
Örülök ha segíthetek!:) Meg ez így tényleg nagyon jól jött ki,hogy végül pont aznap vetettük s majd összevethetünk!;)
Te idén próbálkozol először magról? Eddig milyen tapasztalataid voltak?
Ha kap napfényt nem lesz gond a túlöntözés.Én is túlöntözök általában,nehogy kevés legyen a nedvesség,de ma pl kétszer is locsolnom kellett mert kiszáradt. Jó az idő.
Ja és még itt is semmi,pedig nagyon szugeráltam,bújik-e már valami!:)
Abszolút kezdő vagyok, szobanövényeim voltak eddig, de az sem sokáig. Eddig nem látok csírát, pedig én is figyelem folyton :)
Te már gyakorlott kertész vagy?
Én kb 4 évvel ezelőtt kezdtem,amikor saját kertes házba költöztünk.Így tapasztalatom már van,de Nekem is rengeteget kell még tanulnom!:) Eddig nem volt olyan év,hogy ne tanultam volna új dolgokat,meg minden évben bővítem is a felhozatalt és rettentően élvezem és szeretem csinálni.
Paradicsomban ez csak a második évem,tavaly a maggal befuccsoltam (saját kárán tanul legjobban az ember),szóval most nagy élmény lesz,hogyha sikerül!:)
Remélem Neked elsőre menni fog!!!!!:)Még itt se bújtak ki!
Más maggal is próbálkozol esetleg?
Meg se nyikkan a mag. Hétfőn vetettem bazsalikomot, petrezselmyet, metélőhagymát, azokkal se semmi :(
Ez a mag (ami nem nyikkan :)) balkondézsába menne. Ha nem kel ki jövő szombatig, veszek palántát. Van egy balkonládám is, abban eleve palánták vannak, már vagy 30 cm-sek.
Tehát vannak már pari palántáid is,vagy azok másfajta palánták?
Ha sikerül kikelteni a magjaidat,akkor tudd,hogy a paradicsom és bazsalikom nem csak a tányéron jó barátok,hanem a kertben is nagyon jó párosítás,mert a bazsa illóolaja minden kártevőt távol tart a paradicsomtól és szebben is fejlődik,ha a közelében van. Nekem tavaly így volt.
Nálam se semmi! De jövőhét szombatig hidd el,megmutatják magukat!:) (Legalábbis remélem nem sült magok:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!