Hogyan űzhetném el a kertünkből, udvarunkbóla sok madarat?
Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 09:37
1/5 anonim válasza:
Ezt én is szeretném tudni mert már kinyírnak. Meg zabáltak egy fányi cseresznyét:-(
2/5 anonim válasza:
virgonc macskákkal :)
igazából: ha valahová már odaszoktak a madarak ,akkor onnan nagyon nehéz elűzni őket, leginkább csak a természetes ellenségeik miatt maradnának távol: macska, kutya( de ez csak a veteményest óvhatja meg, a gyümölcsfákat nem), valamilyen ragadozómadár.
szoktak még zsinegre kifeszíteni libegő papírdarabokat, meg zörgő konzervdobozokat, de ezek is csak ideig-óráig riasztják el a kosztosokat.
3/5 anonim válasza:
Mi szeptemberben vettünk elektromos seregélyriasztót a szőlőbe (mezőgazdasági boltban 1700-1800 Ft volt; 9 voltos elemmel műkodok) Elég jól távoltartotta a seregélyeket, nem tudom, a többi nadár ellen használ-e.
4/5 anonim válasza:
A mi szomszédaink feltűnő színű zacskókat akasztanak a faágakra,melyeket lebegtet a szél,meg CD lemezeket kötöttek fel. Azóta minden madár hozzánk jön:))
5/5 anonim válasza:
Nekem tavaly a ribizlitermés kb 2/3 elcsipegették még éretlenúl, és sajnos a kajszi és oszibarackot is kicsipegették, majd a darazsak fejezték be a pusztítást. Most vettem ilyen hálot amit ki kell húzni a fák koré,hogy megvédje a termést. Egy ismerosom régi használaton kivuli fuggonyoket festett be zold szinure és ezzel borította be a fákat, hogy megvédje a termést. Szerinte hasznos, azt még nem probáltam ki. A kertészek éppen ellenkezoleg azt tanácsolják ,hogy szoktassuk oda a madarakat azzal is,hogy télen etetjuk oket,mert elpusztítják a termést veszélyezteto rovarokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!