Mivel riaszthatom el a kullancsokat a kertünkből?
Sajnos ez van, ezt is kell elfogadni.. A kullancsok is védett állatok lettek pár éve. Volt egy szer, amivel lehetett permetezni, de azt bevonták, mert veszélyes..
Nekem is volt beteg a kutyám másfél éve, és hála, hogy felismertem a bajt időben, megkapta a szükséges szurikat. Annak ellenére lett beteg az én kutyám is, hogy a majdnem ötezer forintos, általad is említett nyakörv volt rajta.
Nagyon sok kullancs van felénk is. A gyerekemről is szedtem már le, még időben. Ezek a dögök kibírják a magas hőfokos mosást is, tavaly tapasztaltam nyáron, egy kirándulás után, miután magas hőfokon kimostam a ruhákat. Még jó, hogy észrevettem!
Nekünk vannak tyúkjaink, amiket kiszoktunk engedni, s ők ugyebár felesznek mindent. Még a kullancsot is. Azt tapasztaltam, hogy kevesebb kullancs volt a kutyámban, mint előző évben. Lehet érdemes lenne kipróbálni neked is.
Az én megoldásom radikális de működik!
Ne legyen növényzet az udvarodon, semmi! Legyen például térkövezve. 100%-ra veheted, hogy nem lesz egy kullancsod sem! Én ezen nem ismerek biztosabb megoldást ami (rád és állataidra is veszélyes) mérgező anyagok nélkül is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!