Kezdőoldal » Otthon » Kert » A hétvégén ültettem facsemeték...

A hétvégén ültettem facsemetéket, most milyen időközönként kell locsolni?

Figyelt kérdés
ma 09:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Amilyen időközönként kiszárad a gyökérzóna. Ha nem homokon van a kerted, akkor ez nem túl gyakori.

Ha rendesen beiszapoltad ültetéskor, akkor talán május vége felé lesz itt az első öntözés ideje, utána meg az időjárás függvényében.

Én ültettem már vagy 150 gyümölcsfát életemben, meg ennél jóval több gyümölcsbokrot, és átlagban 3x szoktam megöntözni őket az első évben, utána többet nem. (Majd akkor, ha felnőtt faként csúcstermést hoz aszályos időben, és rászorul.)

Természetesen, létezik olyan nyár, amikor többet kell öntözni, akár 6-8 alkalommal is. De úgy alapvetően nem kell agyonöntözni, mert ha folyamatosan mocsárban vannak a gyökerei, az sok fafajnál részleges (nagyon durva esetben teljes) gyökérpusztulást is okozhat.

Azzal nem kell törődni, ha a földfelszín porzik. Sokan ettől megijednek, és öntöznek ész nélkül, aztán meg nem tudják, miért nem nő a fájuk. Arra kell figyelni, hogy 40 cm mélyen a gyökerek körül ne száradjon ki a föld. Ezt persze tapasztalat nélkül nehéz megtippelni, de ha a csemete közelében leszúrsz egy ásót, úgy már meg tudod nézni, hogy 20 centi mélyen milyen a helyzet.

ma 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!