Magnóliát hogy öntözzem? Kis fácska, kb. 2 méter. Mennyi időközönként, mikor és mennyit?
Köszönöm, igen, olvastam, hogy nem vízigényes, de én egész egyszerűen nem érzek rá a növények locsolására, általában túllocsolom.
Mondjuk egy héten egyszer elég 1 liter? 🤦♀️😁
2 méter az már nem olyan kicsi.
Akkor kell öntözni amikor hosszú ideig nem esik elég eső és nagy a meleg tehát aszály van. Ilyenkor lehet locsolni 20-40 liter vízzel egyszer kétszer de enélkül is kibírja. Szoval nem letszükséglete az öntözés.
Egy liter vízzel semmit nem érsz a talaj felső pár centimétere ázna be a gyökerek ebből semmit nem éreznének.
Igen, ahogy a 3. válaszoló írja.
Ha nem most lett ültetve, akkor csak különösen aszályos időben kell öntözni, bőségesen.
(Az aszály nem azt jelenti, hogy a talaj teteje porzik, attól a gyökérszinten még lehet sár. Aszály az, hogy ha leszúrsz egy ásóval, akkor 10-20 centi mélyen is csontszáraz.)
Értem, köszönöm szépen.
De most lett ültetve 1 hónapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!