Ma ültettem először ládába virágmagot. Ilyenkor, milyen időközönként kell öntözni? (kezdő vagyok,még soha nem csináltam hasonlót. Továbbá baj,hogy nem "tapicskoltam" meg a földjét,hanem csak simán betemettem?
Milyen növény?
Meleg kell, mindig nedves talaj,sok növény takarás alatt indul be, mert az átlag szobahőmérséklet nem lesz elég.
Hát kiderül. Porcsinrózsa nekem is mindig van, de a ládát sosem veszem le télre, következő évben mindig tele van,de még ablak alatt a térkő is.
Így, hogy magától alakul, májusban látszik, júniusban már sok virág van. Más magos nekem sosem jött össze így, max májusban odaszórom a helyére, aztán vagy nő vagy nem.
Olyan időközönként kell öntözni, amilyen időközönként kiszárad. Ez a víz mennyiségétől és a hőmérséklettől függ, és te látod.
A különböző növények különböző idő alatt kelnek ki meleg szobahőmérsékleten. Van, ami 3 nap alatt, meg van, ami 3 hét alatt.
De ha a szobában huszon-fok van, akkor kizárt, hogy kibírják a benti körülményeket. Majd ismételd meg március végén vagy április elején szabadban, a csomagoláson feltüntetett időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!