Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen kiwi marad meg a...

Milyen kiwi marad meg a magyar kertekben,milyen fajtát érdemes ültetni?

Figyelt kérdés
jan. 18. 13:33
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Amit itthoni kertészetben találsz, nyugodtan megveheted.

Szárazságot nem csípi, jobban jársz egy porzós és egy(vagy több) termős növénnyel, akkor is, ha azt mondják nem kell.

jan. 18. 14:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez nem jó?

[link]

jan. 18. 20:28
 3/6 A nagy Levin ***** válasza:
Mi kettőt ültettünk (egy porzós és egy termős), pontosan nem tudom, milyen fajta volt. Szépen elkezdett növekedni, de aztán hiába locsoltuk, nem bírta ki a 38 fokos nyarat, pedig nem is kimondottan napos helyen volt. Lehet, neked nagyobb sikered lesz.
jan. 18. 21:21
 4/6 anonim ***** válasza:
57%

2

Azok a képek nem a Jennyről készültek. A Jenny aprót terem:

[link]

[link]

Ha jót akarsz, akkor a Hayward-Tomuri párost ültesd. A porzóst nem kell nagyra nevelni, vissza lehet vágni, hogy ne vegyen el sok helyet. Az első télen egy kisebb vesszőt bújtass le a földbe (gyökerezni), hogy legyen tartalékod, arra az esetre, ha az egyikük elpusztulna.

Nem korlátlanul fagytűrő fajták. (Azok a mini kivik, meg talán a Jenny is.) Ami az átlagos érzékenységű csemegeszőlőt elviszi, attól ezek a kivik is földig fagynak.

Nem szabad nagyobb fák közelébe ültetni, mert ott nem tudod annyira öntözni, ami elég legyen nekik. (A fák kiszednek minden nedvességet a földből.)

Metszeni úgy kell, mint a szőlőt, mármint szálvesszős metszéssel.

jan. 19. 06:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindenképp porzós és termős novényt vegyél külön.

Öntermékenyen csak apró gyümölcsök lesznek.

Az Alpok alján jól terem máshol nem is nagyon marad meg.

jan. 19. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt kivim tizenvalahány éven át, nem volt velük semmi gond. Egyszer ilyen 42 fokban leégtek a felső levelek, mint a málnáról meg más növényekről is, de ezen kívül csak egy elfagyás volt, valami -18 körül, 2010 környékén. (Végül a környező fák megnőttek, amit a kivik nem viseltek el, nem fejlődtek sehová, úgyhogy megszabadultam tőlük. Önporzósak voltak, nem sajnáltam.)
jan. 19. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!