Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen vetőmagot vagy más...

Milyen vetőmagot vagy más kertészeti dolgot érdemes ajándékozni?

Figyelt kérdés

Munkahelyen húztunk, kb max 4000 Ft értékben adunk egymásnak csomagot karácsony előtt. Nem ismerem annyira, másik osztályon dolgozik, de annyit megtudtam róla, hogy van kertje.

Egy-két vetőmag csomagra is gondoltam néhány apróság mellé. Szerintetek jó ötlet? Milyen magot rakjak bele?

Szeretek kertészkedni, gazdaboltban szoktam magot venni. Érdemes ott is körbekérdezni?

dec. 5. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, szörnyű egy munkahelyed van, hogy szopásra kényszerítik a dolgozókat. Biztos lehetsz benne, hogy minden 4 emberből legalább 3 nem fog örülni annak, amit kap majd.

Magot semmiképpen. Hacsak meg nem kérdezed, hogy milyet szeretne. Mindenkinek megvan az elképzelése, hogy mit akar ültetni a kertjébe, és ha olyat kap, amit nem akar, akkor a kukában végzi.

De az minden ajándékra igaz, hogy ha vakon adod, minden konkrét információ nélkül, akkor sokkal nagyobb esély van melléválasztani, mint eltalálni. (Ezért is utálok én ajándékot kapni, mert jó képet kell vágni minden szeméthez.)

Én most konkrétan örülnék egy ilyennek:

[link]

Nem profi, de azért jó minőség. 100 gyümölcsfához használok ilyet, de már régen, ezért kellene új. Legalább 3 méretben van, attól függően, hogy mekkora keze van az illetőnek. Amit linkeltem, az a közepes, kisebb kezű férfinek való. Ha van felétek Hermes mezőgazdasági bolt, ott nézd meg, náluk aránylag olcsó.

Na de ha neki van egy profi ollója, meg tartalékban egy másik profi ollója, akkor ezt le fogja nézni...

Én a helyedben megkérdezném, mi a véleménye. Vagy direktben, hogy mit szeretne.

dec. 5. 15:51
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem se jó a mag, inkább vegyél egy pólót vagy szalmakalapot vagy valami hasonló általános dolgot.
dec. 5. 16:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Munkáskesztyű szerintem mindig jól jön. Mellé meg egy csoki. :)
dec. 5. 17:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez az első alkalom, hogy ilyet szerveznek. Nem akartam kihúzó lenni, ezért mondtam igent. Ötletnek nem rossz, de egyáltalán nem ismerjük egymást annyira, hogy igazi jó ajándék ötletek szülessenek. Úgyhogy egyetértek veled azért 1. válaszoló. :)

Először pedig hirtelen ilyen csomagra gondoltam, mint pl ez a kisvakond webshopos csomag.

[link]

dec. 5. 18:40
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

Én azért lehet hogy tennék bele pár különleges vetőmagot is (legalább is magamból kiindulva én örülnék az ilyesminek)

Linkelek párat:

[link]

[link]

[link]

[link]

dec. 5. 18:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Szeretek kertészkedni, nekem is van kertem és én is örülnék magoknak. Emiatt jutott először eszembe.

Nem tudom, hogy mi lenne a jó.

dec. 5. 18:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Jó az a csomag amit linkeltél, de én is inkább azt javasolnám, hogy valami különlegeset keress, mert lehet, hogy hasonlója van már neki vagy ezekből van olyan fajta amit szert ültetni. A párom is inkább már azt veti amit kitapasztalt hogyan terem, mit kell vele csinálni. Azonban mindig szívesen kipróbál újdonságot ami még nem volt a kertben.

Nálunk most volt egy vegyes válogatás paradicsomokból, fekete, zöld, sárga, kicsit hosszúkás sárga stb. Egymás mellett nagyon jól néztek ki. Vagy találhatsz érdekesebb formájú más zöldségeket is, esetleg olyan lóherét ami 4 levelű. Érdekes lehet pár furább virág, a ricinus ma már nem gyakori, de igen nagyra meg tud nőni és különlegesen néz ki.

Ahogy gondoltad, érdemes megkérdezni a kertészetben milyen extrémebb, ritkábban használt, különlegesebb vetőmagjaik vannak és azokból valamiféle módon válogatni párat. Ha nem találsz jobbat akkor az a csomag is jó amit linkeltél, szép, ajándéknak is néz ki meg ötletes is.

dec. 5. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!