Kezdőoldal » Otthon » Kert » Igaz, hogy minden olcsóbb...

Igaz, hogy minden olcsóbb láncfűrész gyenge minőségű bóvli?

Figyelt kérdés
Oleo Mac GSH 400 fűrészt vennék,de azt olvastam róla valahol, hozzászólások között, hogy ez is ugyanolyan gagyi csak Oleo Mac matrica van rajta.
jan. 14. 06:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

A Husqvarna tudtommal nem gyártat Kínában, de a Stihl olcsó gépei ott készülnek. (Nyilván német felügyelettel, tehát nem a nagyonbóvli kategória.)

De attól a hobbikategóriás Husik se komolyabbak, nem fognak sokkal többet bírni, mint ez a 400-as. Pár évet azért ki fog bírni szerintem ilyen 3-4 m3-rel, de nem kell azt hinni, hogy még 10-15 év múlva se romlanak el. Ahhoz már minimum 200-250-et kell rá költeni.

Vagy veszel egy halom legolcsóbb piacos Steelt vagy Stehlt, valószínűleg fele pénzből megúszod ugyanazt a munkát, csak persze sok szerelgetéssel. Én két fakitermelő vállalkozóról is hallottam, akik ilyen gépeket vesznek a cigány dolgozóknak. Az egyik konkrétan azt mondta, hogy annyiból megússza a gépköltséget, mint amennyit korábban csak a Stihlek pótalkatrészeire költött.

jan. 14. 14:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Stihlt kell venni, az indul télen-nyáron, hidegbe-melegbe. Az MS-170 még 100ezer alatt is van. Mondjuk komolyabb rönköket nem lehet vele vágni, szóval attól is függ mi a cél, mire kell.
jan. 14. 20:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
A husqvarnának is újítottak a karbiján.A régiek biztos jók voltak.
jan. 14. 20:19
 14/21 anonim ***** válasza:
26%
Egyik sem fog nagyon megszívatni, vagy ha úgy tetszik, csak pont annyira, mint a másik. Oleo-Mac is teljesen jó alkatrészeket tesz a motor köré. Én hasonló árúak közül azt venném meg, amelyikhez van megbízható szerelőm /vagy szerviz/ helyben.
jan. 14. 20:42
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Végül úgy tűnik, hogy elektromos lesz.Ismerős,aki gyakran vág fát tanácsolta, hogy ilyen mennyiséghez vegyek inkább egy jobb elektromost. Makita vagy Oregon között választanék, de azért még agyalok egy kicsit.
jan. 15. 14:01
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

Ja, hát ha csak olyan helyen kell, ahol van áram, akkor ilyen kisebb mennyiséghez egyértelmű az elektromos.

Egy hátránya van, hogy jóval lassabban vág.

Ezen kívül csak előnyei vannak:

Halkabb, nem idegesíted halálra a szomszédságot.

Nem fog eldugulni a karburátor, bármikor előveszed, csak bedugod, húzod neki, és vág.

Könnyebb.

Nem kell eljárkálni drága benzint meg olajat venni, hanem fillérekből működteted.

jan. 15. 19:40
 17/21 anonim ***** válasza:
67%
Cserébe nem javítható, ha törik a műanyag vagy megolvad a hosszú használattól.
jan. 15. 19:52
 18/21 anonim ***** válasza:
56%

Rokonok idehordják hozzám ezeket a kínai fűrészeket. Jaj csak nézzem meg, mert nehezen indul.

Trágya az összes. Tényleg.

Vedd meg a makita elektromost. Néha meg kell nézni feszes-e a lánc meg olajat önteni bele. Soha semmi egyéb dolgod nem lesz vele.

jan. 15. 21:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Aki nem tud megszerelni egy egyszerű láncfűrészt annak nem való ilyen szerszám a kezébe hacsak nincs egy jó ismerőse aki ingyen megjavítja. Az elektromost is javítani kell, sőt mindig kérdezik hol tudok venni hozzá ezt meg azt mert gyakran előfordul hogy nem olajoz például.
jan. 25. 22:19
 20/21 anonim válasza:

A még most is kapható, 30-40ezres kategória, tényleg a leg leg leg ótvarabb kategória, szemét a legyártás pillanatában.

(Tudom, tudom van aki a 25ezres Straus-sal már 10 éve, 100 m3 fát vág hetente hiba nélkül, és ezt nézi még a ballagó fenyőfa is.)

jan. 28. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!