Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Van valami minőségi különbség...

Van valami minőségi különbség a sok hasonló kínai láncfűrész márka gépei között?(Flinke, Ryodel, Kraft, Haina, Hitman stb.)

Figyelt kérdés

Van valami minősgi különbség az olcsóbbak és a drágábbak között?

Meglehet egy ilyen "olcsóbb" gépet venni, vannak köztük használható konstrukciók?

nov. 9. 20:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hulladék az összes. Sógorom mindig ezeket veszi pedig 15-20 m3 fa felvágása után már alig tudja beindítani őket. Nincs kompresszió (szétkopott).
nov. 9. 21:22
 2/14 A kérdező kommentje:
Van valami minőségi különbség köztük belső fém-alkatrészekben, ötvözetekben, hengerfalbevonatban anyagminőségileg, karburátor minősében vagy mind egyforma belsőre és csak külsőre műanyag burkolataikban és színeikben különböznek?
nov. 9. 21:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj velük, hogy iszonyú hullámzó a minőségük. Szó szerint úgy rakják őket össze: ahogy sikerül. Olcsóságra hajt a kínai, a dömping árura, nem a minőségre.

Az egyik úgy ahogy használható pár évig, a másik már 3. alkalommal lefullad bármit csinálsz vele, mert egyszerűen kotyog/szorul benne minden.

nov. 9. 21:48
 4/14 anonim ***** válasza:

#1 sokkal több olyannal találkoztam, ahol a korai indítási gondokat meg erőtlenedést a benzincső láthatatlan repedezése okozza, filléres csere. Főtengely szimeringek szoktak még furák lenni gyárilag, de a jobbakban is a párszáz forintos főtengely csapágyak vannak, az is ha elkezd kopni, oda a zártság hamar. Karburátor membránkészlet szokott még elfáradni álltában következő szezonra, meg egyszer volt a kezemben olyan, aminek edzetlen lehetett a dugattyúgyűrűje, csere után egy egész megbízható kis gép lett belőle.

Természetesen az nyer, aki nem nyúl nagyon a leggányabb cucc közé vásárláskor, vagy minimum képes észrevenni a szokásos hibák korai jeleit.

nov. 10. 07:13
 5/14 mindentudó99 ***** válasza:
Nagyon régen az Obiban vettem egyet. Ioari hulladék volt. Szabályosan darabokra hullott. Annyira rezonált működés közben hogy minden csavar fellazult. Szó szerint szetpotyogott. Aztán akarbi nembrán ment tönjre vakami 40 ezerét akarták javitani 10 plusz éve. Na mondtam hagyjuk
nov. 10. 09:09
 6/14 anonim ***** válasza:
Egyforma.Straussom volt, van is,de én meg tudom javítani. Aki nem szeret barkácsolni,nem ért hozzá,egyiket sem javaslom.Ezek a "márkák"közúl semmilyen kisgépet!
nov. 10. 12:11
 7/14 anonim ***** válasza:
67%
Ha szeretek barkácsolni, ha nem, én nem vennék olyan gépet, amit már első héten szerelni kell. Nem szeretem, ha hülyének néznek.
nov. 10. 13:13
 8/14 anonim ***** válasza:
Persze hogy van különbség, viszont az általad felsoroltak mindegyike egyforma minőségű. Tehát szar. Léteznek ugyanakkor elég tisztességes Komatsu klónok, ezek tipikusan nem a tíz-húszezres kategóriások a piaci vásáron fellelhetők.
nov. 10. 20:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Melyek a tisztességesebb márkák?
nov. 10. 20:58
 10/14 anonim ***** válasza:
Azt én is szeretném tudni. :) Nagy általánosságban a feltörekvők, mostanában szerintem még a Haina tart egy ilyen induló jobb összerakást. A Hechtet mondanám még olyannak, hogy adott típusnak ha utánakeresgélsz, megnézed, hogy milyen szóhasználatú, milyen vélelmezhető hozzáértésű emberek mondanak rosszabb véleményeket adott típusokról, és akkor hozol egy döntést. Fuxtec hasonló még, de egyébként teljesen mindegy, mert a legolcsóbbtól a legdrágábbig ugyanúgy a piacon fogsz értelmes árú pótalkatrészeket találni, az meg néha megtréfál minőségben, néha meg évekig vitézül állja a sarat, többnyire persze majdnem olyan, mint háromszoros áron a márkahű ugyanaz, ami egyébként szintén megspórol lépéseket a minőségellenőrzésen. Kicsit komolyabban a zsebbe nyúlva lehet már egész jókat újítani, elég sokan megtalálják a számításukat otthonra vagy nyugisabb maszekokra a McCulloch cuccokkal is, csak nem a legkisebbek közt kell mazsolázni, meg azért normális olajat használni, ésszel kímélni eleinte bejáratásképpen, meg nem várni tőle azt a megbocsátást az emberi butasággal szemben, amit a két nagy név még a mai minőségfelfogásukban is röhögve hoz. Mindenesetre nagyon javítgatni már azt se kell, és még vannak ilyen Hitachi/Hikoki jobban pörgő, jobban dolgozó gépek, meg még akad pár ilyen 200 alatt is jó és megbízható nevek, csak nem nagyon akar most eszembe jutni egy se.
nov. 10. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!