Kárt okozott a vad a kertemben, mit lehetne tenni? A kisfáimat szétrágta.
Figyelt kérdés
3 gyümölcsfámat rágta szét, amiket 3 éve ültettem konténerből. Kb 2.5-3 méter magas fiatal, de termő fák voltak. Szanaszét rágta. Mivel 2 napja patanyomok vannak, gyanítom, hogy szarvas/őz lehet. Mit lehetne tenni? Vissza fog jönni éjszaka ez biztos. Kötöttem az egyik kis fára ami középen van mozgás érzékelő lámpát, hátha elijeszti.
Ma eléggé azt hittem, hogy agyvérzést kapok mikor megláttam, hogy a drága alma és barackfáimat szétrágta. :(
Sajnos a kerítést most nem lenne könnyű kicserélni mert 1500 m2 a terület, de jó drót van és rács is, viszont beugrik így is, a villanypásztort kidöntötte.
ma 15:48
1/11 A kérdező kommentje:
Egyébként 4 éve lakunk itt és még sosem jött be vad.
ma 15:49
2/11 anonim válasza:
Köss vadkárra biztosítást egy hónappal ezelőtt és akkor megtérítik.
Azaz nem utólag kell okoskodni, hanem előre gondolni minden eshetőségre.
3/11 anonim válasza:
Javítsad meg a kerítést. Kösd be ujságpapírral a fák törzsét.
4/11 anonim válasza:
Léteznek vadriasztók, passz, hogy mennyire hatásosak.
5/11 anonim válasza:
Elvileg az erös szagokat nem szeretik, ha valami deoval befújod, lehet, hogy nem rágnak tovább.
6/11 A kérdező kommentje:
Nem árt a fának?
ma 17:23
7/11 A kérdező kommentje:
Szaggattam ki a borsmenta bokorból, és annak nagyon erős mentolos szaga van, elvileg az is távol tartja őket nem? Felakasztgattam fürtökben a fára.
ma 17:52
8/11 anonim válasza:
Van ilyen műanyag hálós cucc,azt szokták a fák törzsére tenni.
10/11 Gál Gábor 2024 válasza:
Elsőre azt olvastam, hogy "kisfiamat" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!