Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen szobanövény jöhet szóba?

Milyen szobanövény jöhet szóba?

Figyelt kérdés
Déli ablakba kéne, eddig dracéna volt ott, de annyira szép nagyra megnőtt, hogy el kellett tennem onnan. Helyette szeretnék valamilyen szobanövényt, ami hasonló kicsit, tehát mondjuk fásabb szárú, vagy nagy levele van, vagy valamilyen különleges, akár egzotikus. Az ablakpárkány széles, mert vályogház, szóval nagyobb cserép is elfér. Maga a hely az ablakban: nagyon napos, mivel ugye délre néző ablak, nagy a hőingás, mert a radiátor felett lenne, sajnos télen néha 17 fokra is lemegy a hőmérséklet, nyáron viszont tikkasztó meleg van. Levegő páratartalmat szabályzom páramentesítővel, olyan 50-60% körül szokott lenni. Locsolás szempontjából nem túl kényes növény kéne, inkább kevesebb vízigényű. Milyen növény bírná ki? Dracénát megint nem szeretnék

nov. 24. 22:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Dracéna millióféle van, vegyél olyat, ami teljesen más, mint az előző. Olyat próbálj, ami nem nő akkorára. (A vékonyabb szár általában erre utal.)

[link]

Vagy kroton, abból is van rengetegféle. És azokban is van, ami lassabban nő, bár hogy ezt hogy lehet kiszűrni, azt nem tudom. Talán a kisebb levelekből lehet erre tippelni. De semelyik nem olyan borzasztó gyors. Ha meg megnő, add el a Marketplace-en, és vegyél az árán 2 kicsit...

nov. 25. 15:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Dracénából van kompaktabb is, csavartlevelű is, az klasszul néz ki - és ezek viszonylag jól tűrik a hőingást, bár a nyári nap nem lesz a kedvencük. Croton eszedbe se jusson - elképesztően szépek a levelei, de majdnem akkora hisztérika, mint a calatheák, nem bírja egyáltalán a huzatot, utálja ha kiszárad és megég a levele. Két dolog lehet, ami még bírja: az egyik a yukka, amiből olyat vegyél, ami egy vastag törzsön van megvágva - felfelé nem annyira fog nőni, de szépen megbokrosodik. Bírja a meleget is, nem túl igényes. A másik az elefántláb (ponytail palm) - abból pontosan olyan magas törzsűt vegyél, mint amekkorát szeretnél véglegesen, mert ezek egyáltalán nem nőnek már, csak a frizurájuk dúsul. Locsolni sem kell túl gyakran. (viszont a nagyobbak drágábbak is.)
tegnap 11:12
 3/3 anonim ***** válasza:

2

Nekem van krotonom vagy 25 éve, totál igénytelen. Gyakorlatilag mindig száraz a földje, mivel hiába szoktam visszavágni, nagyon nő, és mindig nagy, így hogy fel ne boruljon, egy nagy kaspóban van, de ennél nagyobbra meg főleg drágábbra nem akarok beruházni, ezért egy viszonylag kicsi cserépben van. De jól bírja, nagyon szép egészséges, szoktam is szaporítani a levágott hajtásokról.

tegnap 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!