Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tetű ellen házi módszert...

Tetű ellen házi módszert tudtok ajánlani, vagy pedig valamilyen növényi vegyszert, ami nektek bevállt?

Figyelt kérdés
Szobaborostyánom van, amit egyébként az erkélyen tartok, télire hoztam be a lakásba. Szoktam permetezni vízzel, de sajnos tetves lett. Megfürdettem, dugtam fokhagymát is a földjébe.

nov. 9. 15:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Keverj el 0,5 l vízben 2 ek ecetet, 2 ek cukrot, 2 ek szódabikarbónát és 2 ek szappant vagy mosogatószert majd fújd a tetvekre és elpusztulnak.
nov. 9. 16:34
 2/4 anonim ***** válasza:

A fejtetvek ellen számos házi módszer létezik, amelyek közül néhány hatékonyabb lehet, mint mások. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tetvek nagyon ellenállóak, és bár néhány természetes módszer segíthet csökkenteni a számukat, a leghatékonyabb eredményt általában speciális tetűirtó készítményekkel lehet elérni. Itt van néhány házi módszer, amelyet kipróbálhatsz:

1. Ecet

Az ecet savas hatása miatt segíthet a tetvek elpusztításában és a serkék eltávolításában.

Hogyan használd? Keverj össze 1:1 arányban vizet és ecetet, majd masszírozd a hajra és a fejbőrre. Hagyd rajta 30 percig, majd öblítsd le. Utána alaposan fésüld át a hajat sűrű fogú tetűfésűvel.

2. Olívaolaj vagy kókuszolaj

Az olaj segíthet megfullasztani a tetveket.

Hogyan használd? Masszírozd be alaposan az olíva- vagy kókuszolajat a hajba és a fejbőrre, majd tegyél rá egy zuhanysapkát, és hagyd rajta egy éjszakán át. Másnap alaposan fésüld át a hajat, majd mosd meg.

3. Teafaolaj

A teafaolaj természetes rovarirtó tulajdonságokkal rendelkezik, és sokan hatékonynak találják a tetvek ellen.

Hogyan használd? Adj 10-15 csepp teafaolajat egy kis adag samponhoz, majd mosd meg vele a hajat. Hetente többször is alkalmazhatod. Fontos azonban, hogy kisgyermekeknél vagy érzékeny bőrűeknél óvatosan alkalmazd, mert irritációt okozhat.

4. Só és ecet keveréke

A só és az ecet együttesen szintén hasznos lehet a tetvek eltávolításában.

Hogyan használd? Oldj fel egy kis sót ecetben, majd permetezd be vele a hajat. Hagyd hatni 30 percig, majd öblítsd le és fésüld át tetűfésűvel.

5. Hajszárítóval szárítás

A tetvek nem bírják a forró levegőt, így a hajszárítóval történő alapos szárítás is csökkentheti a tetvek számát.

Hogyan használd? Mosd meg a hajat, majd nagyon alaposan szárítsd meg hajszárítóval a maximális hőfokon, különösen a hajtövekre koncentrálva. Figyelj arra, hogy ne okozz bőrsérülést vagy hőgutát.

6. Alapos fésülés tetűfésűvel

A legfontosabb lépés minden házi kezelésnél a tetűfésű rendszeres használata. A sűrű fogú fésűvel történő alapos fésülés segít eltávolítani mind a tetveket, mind a serkéket.

Hogyan használd? Napi rendszerességgel fésüld át a hajat nedves állapotban, lehetőleg az olajos kezelés után, mert ilyenkor könnyebb eltávolítani a serkéket és tetveket.

Egyéb fontos tudnivalók

Rendszeres tisztítás: Minden használat után fertőtlenítsd a fésűt, cseréld a párnahuzatot, és moss ki minden olyan textíliát, amely kapcsolatba került a fertőzött hajjal.

Kitartás: A tetűirtás időigényes, és a kezelést akár több hétig is folytatni kell a teljes eredmény eléréséhez.

Ha ezek a módszerek nem bizonyulnak hatékonynak, vagy a tetűfertőzés súlyosabb, érdemes gyógyszertárban kapható tetűirtó készítményeket használni és szakember tanácsát kérni.

nov. 9. 16:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Jaa, mármint levéltetű? Akkor azt írd. Azt hittem, te lettél tetves. (És aki előttem írt, ő is ezt hitte...)

Nem értem amúgy, miért kell ilyen vajákosságokhoz fordulni. A növényvédőszer-boltban minimum 100 féle szer van, ami üzembiztosan viszi a levéltetveket, egyetlen használat után.

Ehelyett egy hónapig kínlódsz, tönkreteszed a növényedet, és vagy sikerül, vagy nem. Annyira azért nem drágák ezek a dolgok.

Kérj valami kis kiszerelésű (ampullás) folyékony szert, azt egy 20 Ft-os, 2 ml-es fecskendővel meg tűvel ki tudod mérni pontosan.

tegnapelőtt 15:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt szoktam használni: [link]

Egyszerű, környezetbarát olajpermet, hetente egyszer kell vele befújni a növényeket.

tegnapelőtt 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!