Rosszul gondozom a szobanövényeimet?
Egy hónapja vagyok szobanövényes, utoljára harminc éve voltak növényeim. Belenyomtam az ujjam a földjükbe, ha lentebb is száraz volt már, akkor kaptak kevés vizet. Hétvégén kaptak először tápoldatos vizet. Azóta azt vettem észre, hogy még mindig nedves mindegyiknek a földje, pedig előtte két-három naponta locsolni kellett. Egyébként komoly baja nincs egyiknek sem, az egyik nemes borostyánnak van pár fonnyadt szára.
Minden tanácsot elfogadok!
Ja, nekem is ez jutott eszembe, nincs olyan meleg. A tápoldat nem befolyásolja a vízfelhasználást.
Még az is lehet, hogy több tápoldatos vizet öntöttél, mint máskor tisztát.
2-3 nap egyébként nem jó. Én ilyen időben kb. 7-8 naponta szoktam öntözni, nyáron 5 naponta.
Te vagy túl keveset öntesz, vagy túl kicsi cserépben vannak a növényeid. Öntözni mindig bőségesen kell, amennyit felvesz a föld, aztán megvárni, hogy kellően kiszáradjon. De alatta ne maradjon semennyi, amit nem szívott fel (vagy felülről öntözve, kifolyt a tányérba), azt le kell önteni. (Vagy eleve annyit önteni, hogy pont elég legyen...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!