Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van egy korall virágom, amit...

Van egy korall virágom, amit még sosem láttam virágozni igazából. Az utóbbi időben elkezdett feltűnően megnőni. Ez jó jel?

Figyelt kérdés

Olvastam hogy olyankor nyúlik meg ha nem kap elég fényt, de ablak alatt van, mindig éri. Tulajdonképpen tök szép így, nekem tetszik hogy ennyire megnőtt, viszont azt írják hogy ilyenkor le kell metszeni?

Fontos ez, vagy hagyhatom így?

Nagyon szép zöld színe van, levelét nem hullajtja.

okt. 26. 01:01
 1/3 anonim ***** válasza:
igen. jó lesz így
okt. 26. 04:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy kép nem ártana.

Másrészt az ablak "alatt" garantáltan nincs elég fény, ennek teljes napfényre lenne szüksége. Feltehetöen a fényhiány miatt nyúlt meg

okt. 26. 08:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem annyira mélyen van, akkor lehet, hogy sok fény éri. Nálam is vannak a déli ablak előtt növények, úgy, hogy az ablak szintje alatt fél méterrel, és rengeteg közvetlen napot kapnak. Hogy konkrétan a kérdezőnél tényleg megnyúlásról van szó, vagy rendes fejlődésről, azt persze nem tudhatjuk.

Tényleg kellene 1-2 fotó, amin látni az elhelyezkedését is, meg persze magát a növényt is, anélkül hiába irkálunk bármit, mert lehet, hogy pont nem úgy áll a helyzet, ahogy elképzeljük.

Metszeni tavasszal v. nyár elején kell, miután elvirágzott, most már nem.

De ha meleg szobában tartod, ott nem fog virágozni. A virágzáshoz hűvös kell neki, úgy 15-18 fok (de 10 is elég), plusz nem túl sok villanyvilágítás, de nappal sok fény, és akkor tavaszra lesznek virágok.

okt. 26. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!