Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szabad eladni szobanövényeket...

Szabad eladni szobanövényeket Vinteden?

Figyelt kérdés
okt. 18. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:
49%
Nem, mivel a növényeknek saját számuk és útlevelük van, vagy minek is hívják. Sokba kerül azt elintézni, hogy elhagyhassa az országot.
okt. 18. 16:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor milyen módon van rá lehetőség? Igazából nem a pénz szerzés a célom vele. Rengeteg szobanövényem van, melyek szaporodnak, folyamatos hajtást hoznak, külön kell szedni őket stb. Rokonoknak, barátoknak nem kell több. Nincs szívem kidobni a baba hajtásokat, kis növényeket. Jelképes összeget kérek csak értük (a föld, cserép díja kb.)

Van olyan csoport, felület ahol el lehet adni? Milyen módon lehet csomagolni őket?

okt. 18. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:
83%

Gyakorlatilag már csak a Facebook Marketplace az, ami még működik valamennyire. (De idén az se pörgött már.)

Korábban jó volt a Jófogás, mostanra már ritka, hogy akár 1 megkeresés is legyen egy hirdetésre. De azért ha pesti vagy, akkor próbálkozz, ott azért nagyobb a vevőkör, mint egy közepes városban.

Más, ami legalább egy kicsit is működik, tudtommal nincs.

Becsomagolni meg úgy kell őket, hogy ne törjenek össze. Ez a növénytől függ. Van, amit nagyon nehéz, mert úgy kell csinálni, hogy ha a dobozt fejjel lefelé leejti a postás, attól se legyen baja, és félórába még úgy is beletelik csak a növény rögzítése, hogy én profi vagyok benne. (Előregyártott műanyag elemekkel nyilván nem lenne gond, amikkel a profik dolgoznak.)

Cserepes növényt általában úgy szoktam csomagolni, hogy a cserepet rögzítem a doboz sarkába rákötött madzagokkal, amiket a dobozon szúrt lyukakon vezetek ki, másik lyuk be, aztán bent megkötöm, és a kinti részre ragasztószalagot teszek.

A küldés nagyon drága, 2-3 E simán lehet, ha nem valami apró növényről van szó, emiatt nem nagyon van érdeklődő. 10-20 éve még nagyon olcsó volt, sok növényt adtam el postázással, de a webáruházak fellendülésével a csomagszállító cégek is vérszemet kaptak, és rettenetes módon emelik az áraikat.

Ha kikötöd az előre utalást, attól félnek a vevők, mert sok a csaló. Ha vállalsz utánvétes eladást, akkor meg téged szívatnak meg olyanok, akik drágán árulnak. Megrendelnek tőled idegen nevekre valamit, amit aztán az illető nem vesz át, és bukod a küldés meg a visszaszállítás díját.

okt. 18. 18:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Megpróbálom akkor majd a facebookon eladni ezeket a dolgokat.
okt. 18. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!