Az eper és az uborka igényel rovarbeporzást?
Versenyfeladat. Az uborkáról olvastam, hogy nem, de nem vagyok biztos benne. Az epernél azt írja, hogy nem, de akkor satnya lesz a termés, ha beporozzák méhek, akkor szép lesz a termés. Akkor most az igent, vagy a nemet válasszam?
Volt még mogyoró, kukorica, rizs, ezekhez nemet írtam. A paradicsom, barack, kakaó, almához igent.
Akkor beírom, hogy igen, de vannak olyan fajok, amik nem igénylik.
De az eperrel mi a helyzet?
Az uborka garantáltan igényel rovarmegporzást, mivel egyivarúak a virágai. Azaz, külön virágban van a porzó, és külön másikban a bibe. A virágport át kell vinni valakinek, bluetooth-on nem megy át...
Az eper képes önbeporzásra. Az lehet, hogy több virágpor nagyobb termést jelent, ezt nem tudom.
A paradicsomok többsége a kertben idegen beporzás nélkül terem, mivel a paradicsom is képes önbeporzásra. Ezért lehet egymás mellé ültetett különböző fajtákból magot szedni, mivel a rovarok csak aránylag ritkán porozzák át.
A mogyoróhoz se elengedhetetlen a rovar, de a méhek nagyon szeretik, ebből adódóan nyilván sokat segítenek a megporzásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!