Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kígyóuborka csak virágzik,...

Kígyóuborka csak virágzik, nem terem?

Figyelt kérdés

A növények szépen nőnek, jó nagyok és dugig vannak virágokkal.

Eddig egy darab pici uborkakezdeményt láttam, már kb 1-2 hete ugyanakkora és nem nő, szerintem lassan lehet le is szárad.

Vizet kap rendesen.

Olvastam valahol, hogy a termés nélküli virágzás lehet tápanyaghiány.

Segíthet ha a tövéhez komposztált szarvasmarhatráyát teszek? Vagy ilyet esetleg?

[link]

A beporzás szerintem menne, mert méhek járnak rendesen.

júl. 3. 13:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hím vagy női virágok vannak rajta? Van pici termés a virágok tövében? Mikor még gyenge a növény, és nem tudná kinevelni a termést, már hoz fiú virágokat. Legalábbis én így tudom. Az én tökféléim is mindig így kezdik.
júl. 3. 13:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Csak egy darabnál láttam pici termést, de annak már 1-2 hete. tehát ott már le is száradt a virág. Csak épp az a kis termés se nő rajta.

A virágok neméhez sajnos nem értek :)

A növények szép nagyok és erősek szerintem.

júl. 3. 13:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt van a képen, amire gondolok:

[link]

júl. 3. 15:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt pedig egy részletes leírás arról, hogy a különböző fajtájú uborkákról, hogy hogyan virágoznak:

[link]

júl. 3. 15:42
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi, holnap megnézem őket, de így emlékezetből azt mondanám, hogy hímivarúak a virágok.

Gazdaboltban vettem. Vettem olcsóbb kínai uborkákat és vettem rágább fajtákat is. A drágább szinte nem is kelt ki, a kínaiból lett az ami most van.

Nincs ráírva, hogy milyen ivarú, szóval kemény lenne ha alapból csak hím nőne belőle és ezt nem tüntetik fel vagy mi.

júl. 3. 21:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Erősödik kicsit a növény és lesz uborka.
júl. 4. 08:39
 7/8 A kérdező kommentje:

N9s. Nonek rendesen mint kiderult.

Sot. Ma talaltam 4 db nagyot is elbujva a levelek alatt.

júl. 7. 19:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Eddig legaláb 10 jó nagy darabot szedtem fel és még nőnek. Úgyhogy rendben leszünk. Igaz, inkánn kövérek mint hosszúak, de nem is várom, hogy bolti legyen, az valszeg más fajta.
júl. 9. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!