Az uborkátok szépen kikelt és fejlődik?
Én mindig palántát nevelek. A bolti magoknál 85-95% a kelési arány.
Szabadföldi vetés esetében szerintem elhúzódhat a csírázás, mert nem szabályozott környezetben van.
Mikor kerültek földbe a magok?
Jobb lett volna palantazni és bent elkezdeni csíráztatni mert így elég gyenge a százalékos arány a kikelt nővények javára.
De lehet még uborka palántot venni piacon.
Kertbe ültettem.
Szerintem minimum 20 helyre, de lehet többet is. Mindenhova 3 magot vetettem el.
Kb 2-3 helyen nem kelt ki. A többi szépen kijött és nő.
Ráadásul alapból fóliát fektettem le és a lukakba ültetem.
Vetettem 3 féle uborkát. Egyikkel se volt gond. Volt benne drágább fajta, meg olcsóbb kínai is.
Helybe vetni jobb (a növény szempontjából), mert az uborka nem szereti az átültetést. Helybe vetve sokkal gyorsabban fejlődik.
Nekem akkor volt ilyen problémám, amikor sok volt a lótetű, és megették a magokat, 3x pótoltam, mire nagyjából jó lett a sor. (Közben nyomtam a magok mellé a talajfertőtlenítőt meg az Arvalint, de mindig jöttek új rovarok.)
Ha régen ültetted, akkor kaparj ki egyet-kettőt, és nézd meg, hogy mi a helyzet.
Mikori magok voltak? Ha 2 évnél régebbi idő van rányomtatva, akkor már bizonytalan. Igaz, mindenre 3 évet nyomtatnak, de ezek a magok lehetnek akár 10 évesek is, azt nem nyomtatják rá, csak a csírázási próba idejét. Onnantól meg egy régebbi mag gyorsan tönkremehet, ha már nem hűtött tárolóban van.
9
Az vakond. A földikutya nagyon ritka, a pocok meg csak lyukat csinál, nem emeli fel a földet a felszín alatt ásva.
A vakond nem eszi az uborkát, csak mivel szinte kizárólag gilisztákon él, ezért többszáz méternyi járatot készít, nyáron jellemzően közvetlenül a felszín alatt, amikben járőrözve keresi a járatba tévedt gilisztákat. (Meg néha véletlenszerűen más állatok is betévednek hozzá.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!