Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskák miért írtóznak...

A macskák miért írtóznak ennyrie a víztől? (na meg az uborkától?)

Figyelt kérdés

Gondolom ez már a milliomodik kérdés, de én még nem találtam ilyet..

Az én macskáim (kettő, egy 10 éves házimacska és egy 4 éves kék orosz, asszem így hívják) mindketten gyűlölik a vizet és az uborkát. Nem értem miért!?

ha egy csepp rájuk esik, megvadulnak, törnek zúznak ahogy menekülnek. De amikor pihennek és nem veszik észre, hogy vizesek, az oké..

Nem értem :( A teraszon hempergőzött a fiatalabbik egy nagy eső után és belefordult a megállott vízbe. nem vette észre, de csurom víz lett. ÉRdekes ez nem zavarja.

Aztán az uborka... Kipróbáltam. leteszem az uborkát a földre és mire megfordultak úgy frászt kaptak, ugyanúgy mindent összezúzva menekültek.

Mi az ami ennyire ilyesztő számukra?

2020. jún. 9. 22:23
 1/8 A kérdező kommentje:

Amúgy a víz az most fontosabb, mert fürdetnem kéne! belehempergett valamibe a kertben és azóta ragad egy helyen a szőre. (nem kaki nyugi :D)

próbáltam úgy, hogy fél centi vizet engedtem a kádba, megfogtam, beleállítottam a macskát a kádba de már attól is olyan idegrohamot kapott, hogy az hihetetlen. természetesen szétkarmolt.

Aztán próbáltam úgy, hogy nincs víz a kádban. Beletettem, akkro benne maradt, de ahol egy csepp leesett mellé a vízből őrülten rohant ki..

Próbáltam azt is, hogy 10-15 cm amgas víz van a kádban, és becsukom a fürdőszoba ajtaját, hogy majd magától belemegy, minek erőltessem. Természetesen a közelébe se ment..

Az az érdekes, hogy a kék oroszt születése óta fürdetem, kb 1 éve kezdett el írtózni a víztől..

NEM--ÉR--TEM!!! ha születése óta "vízben él" akkor hogy utálhatja? Sosem erőszakoskodom vele, mindig olyan gyengéden fogom és csak a mancsockáit érintem hozzá a vízhez.

2020. jún. 9. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Ha jól tudom,az uborkára azt hiszik hogy kígyó és ezért ugrálnak ijedtükben.

A vizet nem tudom...

2020. jún. 9. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

A szőrük nem taszítja a vizet. Ha a vadonban nedvesek lesznek, nagyon hamar megfáznak, és ebbe gyakran belehalnak.

Természetes ösztön.

Az uborka dettó. Egyrészt én is megijedek, ha hirtelen, nesztelenül oda kerül mögém egy (hozzám képest) viszonylag nagy objektum.

Sok macska első gondolata ilyenkor: "jaj, egy kígyó!" és arrább ugrik, hogy elkerüljön egy esetleges marást.

Azt viszont nem értem, hogy ha régebben hozzá volt szokva a vízhez, akkor most hirtelen miért fél. Nem volt rossz tapasztalata?

2020. jún. 9. 22:45
 4/8 anonim ***** válasza:
39%

Nem kifejezetten az uborkától félnek, hanem attól, hogy hitelen ott lesz a hátuk mögött valami, ami ráadásul, ha belegondolsz az ő testükhöz viszonyítva azért elég nagy. A macska nem hülye, meg tud különböztetni egy kígyót az uborkától. De a hirtelen mögöttük termő dolgoktól megijednek, bármi legyen is az.

Képzeld el, hogy nyugodtan eszegetsz a gép előtt, és amikor hátra nézel, ott van a hátad mögött egy nagy valami, ami addig nem. Te is összecsinálnád magad. :D

2020. jún. 9. 23:02
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

#4 Persze, ha megbámulja akkor feltűnik neki hogy nem kígyó.

De ha ott terem mögötte, általában az az első gondolata.

2020. jún. 9. 23:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom ettől csak olyan macskák ijednek meg akik találkoztak már kígyóval. Én életemben többször is kipróbáltam, de sajnos mind panelcicák voltak akik kígyót még tv-ben sem láttak és egyáltalán nem reagáltak rá.
2020. jún. 9. 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én macskám 2x is beleesett már a kádba, mert mászkált a kád szélén, mikor fürödtem. Pánikszerű menekülést vártam, de semmi ilyen nem volt, halál nyugisan kikászálódott a kádból, aztán jól megtöröltem, és ennyi. Az uborkás dolgot még nem próbáltam.
2020. jún. 10. 10:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Az enyém nem ijed meg az uborkától, próbáltam. Csak megszagolta és otthagyta.

A víztől ő is fél, de kölyökként beleesett, elmerült, és rettenetesen megijedt. Azóta maximum úgy tudom tisztítani, ha vizes törölközővel törölgetem. Ezt hagyja, semmi mást nem, pánikrohamot kap és zihálni kezd. Szerintem fél, hogy megfullad. Legalábbis én erre gondoltam, mert pl a zuhany tálca alján lévő maradék vízbe mindig belefekszik, vagy ha felmosok, hempereg a kövön.

2020. jún. 10. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!