A macskák miért ilyednek meg az uborkától? Mit látnak benne vagy milyen ösztönös reakció, reflex ez?
Pontosan, azt hiszik, hogy egy idegen állat kúszik feléjük, miközben ők nyugodtan falatoznak, és ettől ijednek meg.
Egyébként én is nagyon sok ilyen videót láttam, és kipróbáltuk itthon, de a mi cicánk hátranézett, megszagolta az uborkát, aztán teljes lelki nyugalommal ment és evett tovább, szóval nem mindegyiknél működik, pedig örültem volna, ha nekünk is van egy ilyen videónk:D
Mi emberek is megijedünk hasonló esetben. Gondolj csak bele, például rutinos hozzászokással kihúzod a fiókot, amiben egy uborka szerűség tárul eléd. Ami eddig soha nem volt ott és első ránézésre élő csúszómászónak tűnik.
A lakásban felnőtt macska valószínű nem ijed meg tőle, amelyik soha életében nem látott meztelen csigát. Így nem gondolja hogy az egy csúszómászó is lehetne. De a legtöbb kint tartott macska még a siklót vagy a lábatlan gyíkot is jól ismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!