Mikor kell az őszi szántást megcsináltatni? Most, vagy amikor már volt néhány nap fagy?
06:04-es: Te biztos városi vagy.
"lombhullás után, de még a fagyok előtt": már vannak fagyok, de még nem minden fa lombja hullott le.
"a fagyott talajban": Az Ok, hogy a fagyott talajban nem, DE: a néhány nap fagy nem azt jelenti, hogy fagyott a talaj. Éjszaka vannak talajmenti fagyok, de ettől a talaj még nem fagy át.
Amikor a kérdést kiírtam, még nem voltak talajmenti fagyok.
Aki a korai szántást javasolja, minden fagy előtt, minél hamarabbszántana, nehogy bejöjjön a fagy.
A másik viszont a későbbít, néhány fagyos éjszaka után javasolja, főleg most, hogy ilyen csapadékos év volt és vizes a talaj.
Abban viszont igazad van, hogy koptatod a szádat, mert hasznos dolgot nem írsz, szántani meg nem tudsz.
Honnan veszed, hogy nem értek valamit? ""Ezt irtad drága Műparasz kérdező!!
Akkor meg mi a jó fityfenének jössz ide a fenyenagy szaktudásodat villogtatni???Menj szántatni amikor kihordtad a ganyét is a földre -mivel köztudott hogy gyenge fagynál kihordják(hordjátok?hordjuk??)a trágyát a földre és utána jó mélyen beszántjuk(szántatjuk?)a talajba !
A viszontválaszaid sajnos arra engednek következtetni hogy Te nem földművelő vagy csak alenature egy paraszt!!
23.17-es: Az, hogy nem értesz valamit, vagy nem tudsz valamit, két teljesen különböző dolog. Alpári stílusodból ítélve nem éppen kultúrköörnyezetben nőttél fel, talán ezért vannak szövegértési gondjaid is.
A vizen biztos fennmaradsz.
01:41-es: Azért kérdezem, mert akik évek óta csinálják, azok sem egyeznek meg benne, hogy mikor kellene. DE ha szerinted túl van tárgyalva, akkor minek írogatsz ide hülyeségeket?
Tisztelt kérdező!Köszönjük hogy nem haraptad le a fejünket mert mertünk a magunk kis egyszerű módján megpróbálni közeledni a Te egetrengető dilemmádhoz!!
Hogy ilyen ne fordulhasson elő többet,szerintem jobb lenne megjelölni a jövőben fölteendő kérdésedet hogy tudjuk hogy veszélyes rá válaszolni mert a kérdező szövegkörnyezete nem azonos az itt olvasgató és gyanutlanul válaszolókéval,és ez óhatatlanul félreértéshez és parttalan magyarázkodáshoz vezet!
18:49-es: Ugyan mi a veszélyes a válaszadásban. Én még csak le sem parasztoztalak, mint te engem. Amúgy meg nem kötelező válaszolgatni.
Vikibébi:
Azt hiszed ez mikrofon, hogy bele kell szólni? Ha választ írsz, a kérdésre válaszolj, ne az észt oszd, mert neked nincs miből.
Amúgy voltam kint apámnál legutóbb november elsején, de ő már nem válaszol semmit. És hacsak nem a te anyukádra gondoltál, neki sem segíthetek a veteményeskertben. Ha fel bírod fogni, hogy miről beszélek.
Vikibébi:
Gondolom te csak akkor szabadultál amikor felszámolták a lipótmezőt.
Hány éves vagy, hogy ilyen nagy tudás és empátia szorult beléd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!