Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor kell az őszi szántást...

Mikor kell az őszi szántást megcsináltatni? Most, vagy amikor már volt néhány nap fagy?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 12:59
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

06:04-es: Te biztos városi vagy.

"lombhullás után, de még a fagyok előtt": már vannak fagyok, de még nem minden fa lombja hullott le.

"a fagyott talajban": Az Ok, hogy a fagyott talajban nem, DE: a néhány nap fagy nem azt jelenti, hogy fagyott a talaj. Éjszaka vannak talajmenti fagyok, de ettől a talaj még nem fagy át.

Amikor a kérdést kiírtam, még nem voltak talajmenti fagyok.

Aki a korai szántást javasolja, minden fagy előtt, minél hamarabbszántana, nehogy bejöjjön a fagy.

A másik viszont a későbbít, néhány fagyos éjszaka után javasolja, főleg most, hogy ilyen csapadékos év volt és vizes a talaj.

Abban viszont igazad van, hogy koptatod a szádat, mert hasznos dolgot nem írsz, szántani meg nem tudsz.

2010. nov. 4. 07:26
 12/36 anonim ***** válasza:

Honnan veszed, hogy nem értek valamit? ""Ezt irtad drága Műparasz kérdező!!

Akkor meg mi a jó fityfenének jössz ide a fenyenagy szaktudásodat villogtatni???Menj szántatni amikor kihordtad a ganyét is a földre -mivel köztudott hogy gyenge fagynál kihordják(hordjátok?hordjuk??)a trágyát a földre és utána jó mélyen beszántjuk(szántatjuk?)a talajba !

A viszontválaszaid sajnos arra engednek következtetni hogy Te nem földművelő vagy csak alenature egy paraszt!!

2010. nov. 4. 23:17
 13/36 anonim válasza:
Túltárgyalva. Ha mindenkinél okosabb vagy és jobban tudsz szánttatni, akkor miért kérdezel? Próbáld ki így is, úgy is, a saját tapasztalat majd megtanít.
2010. nov. 5. 01:41
 14/36 A kérdező kommentje:

23.17-es: Az, hogy nem értesz valamit, vagy nem tudsz valamit, két teljesen különböző dolog. Alpári stílusodból ítélve nem éppen kultúrköörnyezetben nőttél fel, talán ezért vannak szövegértési gondjaid is.

A vizen biztos fennmaradsz.

01:41-es: Azért kérdezem, mert akik évek óta csinálják, azok sem egyeznek meg benne, hogy mikor kellene. DE ha szerinted túl van tárgyalva, akkor minek írogatsz ide hülyeségeket?

2010. nov. 5. 13:34
 15/36 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!Köszönjük hogy nem haraptad le a fejünket mert mertünk a magunk kis egyszerű módján megpróbálni közeledni a Te egetrengető dilemmádhoz!!

Hogy ilyen ne fordulhasson elő többet,szerintem jobb lenne megjelölni a jövőben fölteendő kérdésedet hogy tudjuk hogy veszélyes rá válaszolni mert a kérdező szövegkörnyezete nem azonos az itt olvasgató és gyanutlanul válaszolókéval,és ez óhatatlanul félreértéshez és parttalan magyarázkodáshoz vezet!

2010. nov. 5. 18:49
 16/36 anonim ***** válasza:
Nem lenne sokkal egyszerübb ha kimennél és megkérdeznéd apádat??Vagy kimennél segiteni Anyunak a veteményesbe és idővel megtanulnád és nem itt borzolnád a kedélyeket?Te kis okostojás!!
2010. nov. 5. 18:55
 17/36 A kérdező kommentje:

18:49-es: Ugyan mi a veszélyes a válaszadásban. Én még csak le sem parasztoztalak, mint te engem. Amúgy meg nem kötelező válaszolgatni.

Vikibébi:

Azt hiszed ez mikrofon, hogy bele kell szólni? Ha választ írsz, a kérdésre válaszolj, ne az észt oszd, mert neked nincs miből.

Amúgy voltam kint apámnál legutóbb november elsején, de ő már nem válaszol semmit. És hacsak nem a te anyukádra gondoltál, neki sem segíthetek a veteményeskertben. Ha fel bírod fogni, hogy miről beszélek.

2010. nov. 5. 19:37
 18/36 anonim ***** válasza:
55%
Bocs igy már értem!!Ez nálad az árvagyerek szindróma!!Kezeltesd magad mig időbe van!!
2010. nov. 5. 20:11
 19/36 A kérdező kommentje:

Vikibébi:

Gondolom te csak akkor szabadultál amikor felszámolták a lipótmezőt.

Hány éves vagy, hogy ilyen nagy tudás és empátia szorult beléd?

2010. nov. 5. 20:19
 20/36 anonim ***** válasza:
55%
Jaj hát még mindig nem ismertél meg??Te a hármasban voltál én meg a veled szemben levő kettesben!Pont egy héttel előbb engedtem ki mint engem!!Mostmár tudod ki vagyok Manyika?
2010. nov. 6. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!