Mikor kell az őszi szántást megcsináltatni? Most, vagy amikor már volt néhány nap fagy?
Nálam a kukorica az utolsó amit betakarítok, utána jöhet a traktor.
Ja, meg amikor ráér a traktoros.
Nem a pontos nap számit hanem hogy még a kemény fagyok beállta előtt,mert a kemény fagyok segitik ritkitani a kórokozókat a földben.Ha azonban tömör a talaj akkor nem tud átfagyni csak viszonylag sekélyen.
Tehát igaza van annak aki azt mondja hogy mihamarabb,mivel mostmár nem kell attól tartani hogy kigazosodik.Meg az időjárás sem mindig alkalmas,meg a talaj sem.
Kedves utolsó!
Inkább te gondolkozz, és ha nem tudsz hasznosat és normális hangnemben írni, akkor ne válaszol!
"Az őszi szántást mint ahogy a nevében is van ősszel kell megtenni. Semmi köze a fagyhoz.": Ősz: szeptember-október-november, tehát még javában tart az ősz. Ha már beálltak a fagyok, nem jó őszi szántani, többet ront, mint használ.
"Ha kibicajozol vagy autóval kimész a határba láthatod, hogy a földek nagy részét felszántották. És láss csodát még nem volt fagy.": Csodát láttam: már voltak fagyok.
És nem a szántóföldeket kérdeztem, hanem a kertet, ami nem a határban van.
"A fagy a kártevők ellen jó és segít a természetes aprozódásban.": Részint nem kérdeztem mi ellen jó a fagy, másrészt nemcsak a kártevők ellen jó. Arról, hogy mi a természetes "aprozódás" még írhatnál részletesen, ha ilyen okosakat tudsz.
"Gondolkozz mielőtt kérdezel." Gondolkozz, mielőtt válaszolsz és a kérdésre válaszolj. Ha nem tetszik a kérdés, ne válaszolj rá.
Mellesleg azért kérdeztem, mert a faluban levő 2 traktoros közül az egyik a "minél korábban szántsuk meg", a másik a "várjunk míg kicsit megfagy" állásponton van.
Tisztelt Kérdező!A link bemásolása után már nem értem mit nem értesz?Miért is kellett az a kérdés amit föltettél??Csak???
Ha az volt a célod hogy szórakoztass bennünket akkor köszönjük,de jobban szeretünk moziba menni!!
Ha meg tanácsot kérsz és valaki azon van hogy adjon akkor meg minek szivod föl magad??
Honnan veszed, hogy nem értek valamit?
Olvasd el a kérdést. Nem az van benne, hogy nem értem, hanem az, hogy mikor kell megcsinálni.
Nem azért kérdeztem, hogy szórakoztassalak, ha azt akarnám akkor vicceket írkálnék.
Még csak nem is tanácsot kértem, hanem feltettem egy kérdést, amire te egyáltalán nem adtál érdemi választ.
Beveszi magát valami a picike fejedbe, és azt szajkózod, mert valamennyire kapcsolódik a kérdéshez.
Funkcionális analfabéta vagy!
Érdekes, hogy a kérdező már megválaszolta saját kérdését, mert a link-ben a válasz: "Fontos tudni, hogy a kiskertek őszi talajmunkáit lombhullás után, de még a fagyok előtt kell elvégezni. A túl korai szántás felszíne könnyen kiszárad, ráhullik a gyümölcsfák lombja, amit ekkor már nem könnyű összegyűjteni. Túl későn pedig, november közepe után a fagyott talajban nem hatékony sem az eke, sem a rotációskapa munkája."
A két traktoros is elolvashatná. Szóval mi, többiek csak koptatjuk a szánkat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!